"Srbi na KiM će biti institucionalno zaštićeni formiranjem ZSO"

Autor:

Vesti

17.05.2018

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je ambasadora Velike Britanije u Srbiji Denisa Kifa informisao o teškom položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, te istakao potrebu da srpski narod bude institucionalno zaštićen formiranjem snažne Zajednice srpskih opština.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić sa ambasadorom Denis Kif

Đurić je podsetio da je danas 1.854 dan od trenutka kada je Priština na sebe preuzela obvaezu da omogući sprovođenje dogovora o Zajednici srpskih opština, i izrazio očekivanje da će, u okviru najnovijih rokova koje je postavila Evropska unija, Upravljačkom timu biti najzad omogućeno da bez pritisaka fomuliše nacrt statuta Zajednice.

Direktor Đurić je rekao da je Beograd opredeljen za dijalog, kao i da očekuje da se putem kompromisa stvore uslovi za trajnu stabilnost i prosperitet na Zapadnom Balkanu, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
jole

17.05.2018 14:16

Nadam se da ZSO nikako neće ostati samo kao jedna tačka Briselskog sporazuma nego kao nešto što će institucionalno zaštititi srpski narod na Kosmetu

Vuk

17.05.2018 14:29

A albanci samo koce.

kosta

17.05.2018 19:17

@Vuk - Nicija sila nije Bogom dana

Magdalena

17.05.2018 14:37

Sve Britanci odlično znaju, ko šta poštuje a ko to neće nikada da uradi. Mnogo se oni po potanju Kosova prave Englezi.