(FOTO) VUČIĆ U POSETI AZERBEJDŽANU: Ulice i bulevari u Bakuu ukrašene srpskim zastavama

Autor: Tanjug

Vesti

21.05.2018

06:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Bakuu, na poziv predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Ulice i bulevari u Bakuu ukrašeni su srpskim i azarbejdžanskim zastavama, a uz auto put kojim se od aerodroma stiže do grada postavljeni su bilbordi sa zastavama dve zemlje kao znak prijateljstva i poštovanja.

Predsednik Srbije će se sastati sa predsednikom te zemlje Ilhamom Alijevim i drugim zvaničnicima, a tokom posete biće potpisano i više sporazuma koji će doprineti jačanju odnosa dve države.

Foto: Republika

Vučić, koji predvodi delegaciju Srbije u kojoj će biti i nekoliko ministara, odmah po dolasku u Baku prvo će prvo imati sastanak sa domaćinom - predsednikom Azerbejdžana.

RepublikaFoto: Republika
Ulice Bakua krasi naša zastava

Oni će, prema informacijama Tanjuga, u palati Zugulba prvo imati susret tet-a-tet, a potom će se pridružiti plenarnom sastanku delegacija dve zemlje.

Kako saznaje Tanjug, očekuje se da dva predsednika potpišu Zajednički akcioni plan o strateškom partnerstvu dve zemlje.Prvog dana posete Vučić će imati sastanak i sa predsednikom Vlade Azerbejdžana Novruzom Mamadovim, dok će Alijev za goste iz Srbije prirediti svečanu večeru.

Drugog dana posete Vučić će se sastati sa predsednikom azerbejdžanskog parlamenta Oktajom Asadovim, ali i sa azerbejdžanskim privrednicima.Takođe, Vučić će prisustvovati otvaranju "Centra za srpski jezik i kulturu" u Bakuu kada će mu biti uručen i počasni doktorat.

Uobičajeno je da gosti azerbejdžanskog rukovostva iz sveta obiđu Spomenik Hejdaru Alijevu (ocu aktuelnog predsednika), kao i Starog grada, pa se očekuje da će to biti na agendi i posete srpskog predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (90)

Loading
Mikic

21.05.2018 07:00

Tako se docekuje predsednik prijateljske zemlje!

sasa

21.05.2018 07:22

@Mikic - Dokaz iskrenog postovanja i prijateljstva

Petar

21.05.2018 07:02

Veliko poštovanje za srpskog predsednika koji je poštovan svuda gde je gost.

sale

21.05.2018 07:12

Jačanje privredne i kulturne saradnje Srbije i Azerbejdžana je osnovni cilj posete predsednika Vučića.