VUČIĆ O VULINOVOJ IZJAVI: Ne donosi se politika i ne menja se politika za jedan dan

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.05.2018

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kada sam polagao zakletvu kao premijer svojevremeno, rekao sam koja je politika Srbije. To je prijateljstvo sa Rusijom, nećemo joj uvoditi sankcije, ali je Srbija i na putu evrointegracija, i to se neće promeniti", kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Politika Srbije je njen evropski put i očuvanje prijateljstva sa tradicionalnim saveznicima Rusijom i Kinom. Sve to se neće promenti željom bilo kog političara u Srbiji - rekao je Vučić, odgovarajući na to da li će Srbija razmisliti o promeni spoljne politike, kako je to juče sugerisao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je, naime, osvrćući se na izjavu šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija da je Kosovo prepreka na putu Srbije ka EU, rekao da ako je Kosovo glavni uslov, onda treba razmisliti o promeni spoljne politike.

- Izjava Sema Fabricija, ako je to ono što je on izgovarao, bila je precizna i tačna. Nemam potrebu da se bilo kome dodvoravam ni u EU ni bilo gde, ali šta on nije tačno rekao? Kosovo je prepreka na evropskom putu. Pa to je tačno. Ja nisam video ništa sporno u tome što je on govorio - rekao je Vučić.

Kako je naveo, nema nikakvog straha od promene spoljne politike Srbije.

- Da biste je promenili, prvo morate da promenite mene, i većinu u Skupštini Srbije. Mnogo iskustva imam, dugo sam razmišljao i promišljao... Oni koji misle da je moguće da vodimo politiku van evropskog puta, moraće da mi objasne kako da imamo 3,5 milijarde stranih investicija naredne godine ako nismo na evropskom putu. Sve što je narod nezadovoljan, uvek dođe na moju adresu. Kada je već tako, onda nemojte da menjamo politiku - rekao je Vučić.

Kazao je i da ne sluša ni Amerikance ni bilo koga drugog, i da nije spreman da "uvodimo sankcije Rusima i Kinezima, jer znamo šta je naš interes".

- Mi smo na evropskom putu, to je naš put, i mislim da je najbolji. Ne donosi se politika i ne menja se politika za jedan dan - istakao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
MIKI

22.05.2018 10:15

Niko i nista nas nece posvadjati niti udaljiti od Rusije.

KALVARIJA

22.05.2018 10:53

@MIKI - Naravno da necemo dati da iko stane između nas i Rusije, a necemo ni menjati ovu politiku koja nam vraca ugled i dovodi investitore.

Mirko

22.05.2018 10:20

Rusija i Kina su nasi najveci prijatelji i uvek ce tako i biti.

sasa

22.05.2018 10:43

@Mirko - Oni su nasa velika podrska