VUČIĆ: Srbija ima još puno toga da uradi da bi bila uređena država

Autor: Tanjug

Vesti

23.05.2018

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija u oblasti vladavine prave sarađivati i primeniti preporuke Venecijanske komisije, a kada je medijska strategija u pitanju, osloniće se, kako je rekao, na pomoć OEBS-a.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Vučić je to rekao u razgovoru sa članom Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga iz redova Zelenih, Manuela Sarcina, sa kojim je razgovarao o saradnji Srbije i Nemačke, situaciji u regionu i evropskim integracijama.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo napretkom saradnje dveju zemalja, posebno u oblasti ekonomije, istakavši da porast nemačkih investicija, kao i broj nemačkih kompanija koje u Srbiji zapošljavaju oko 45.000 radnika, svedoče da preduzete reforme daju rezultate i ulivaju poverenje investitorima.

On je istakao da Srbija ima još mnogo da uradi da bi postala uređena i odgovorna država i, kao takva, punopravna članica Evropske unije.

Dvojica sagovornika su izdvojili neophodnost jačanja vladavine prava kroz reforme pravosudnog sistema.

Predsednik Vučić je naglasio da će Srbija u toj oblasti sarađivati sa Venecijanskom komisijom i primeniti preporuke tog tela.

Saracin je istakao važnu ulogu medija i civilnog sektora u sprovođenju reformi u Srbiji, a predsednik Vučić je s tim u vezi najavio da će se Srbija u pripremi medijske strategije osloniti i na pomoć OEBS.

On je dodao da očekuje da i civilni sektor da svoj konstruktivni doprinos sprovođenju reformi.

Poslanik Bundestaga Saracin je rekao da je Nemačka spremna da pomogne reforme u Srbiji, kao i održavanje mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija i on lično veoma cene pomoć kancelarke Merkel regionalnoj stabilnosti i saradnji, posebno kroz Berlinski proces, koji je inicirala 2014. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (98)

Loading
Stefan

23.05.2018 15:29

Samo radom se mogu postici rezultati i doci do cilja.

Boža

23.05.2018 15:34

Srbija je bila razorena sa privredom u rasulu i sivom ekonomijom. Vučić i Vlada, krenuli su u tešku i odlučnu bitku da Srbiju postave na čvrsto tlo. Dosta toga je odrađeno, i Srbija sve više menja svoj pređašnji izgled i postaje privredno razvijena i ekonomski sve jača zemlja. Naravno da još mnogo toga predstoji da se završi kako bi bila moderna država.

Zoran

23.05.2018 15:35

Srbija polako postaje jedna cenjena i uredna drzava.

sale

23.05.2018 15:39

Ekonomske reforme predsednika Vučića dale odlične rezultate, otvaraju se nova radna mesta i raste standard stanovništva. Na redu su reforme u ostalim oblastima, kako bi Srbija napredovala u procesu priključenja EU.