Za kraj ceremonije VUČIĆ OHRABRIO POLICAJCE: Vi ste naš ŠTIT

Autor:

Vesti

27.05.2018

08:35 >> 11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centralna manifestacija obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije biće održana u podne ispred Doma Narodne skupštine.

 

13.10 - Završena je svečana ceremonija proslave Dana MUP-a, a slavlje se nastavlja večeras uz brojne koncerte na Kalemegdanu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

12.49 - Defilei pešačkih ešalona kriminalištičke i saobraćajne policije, sektora za vanredne situacije, konjanika, kao i defile vodiča sa službenim psima, nakon čega je usledio ešalon policijskih vozila. Prvi po redu je ešalon sa motorima, zatim ešalon saobraćajne policije, jedinice za obezbeđenja, uprave policije, ekipa za hitne intervencije, zatim ešalon uprave granične policije...

12.36 - Pripadnici srpske žandarmerije izveli su jednu od najtežnih vežbi ezgercir, koju su odradili perfektno, a nakon odlično odrađene vežne nastupio je policijski orkestar iz Poljske.
12.18 - "Divim se vašim porodicama koje vas čekaju i iščekuju, koji jedini razuzmeju težinu vašeg posla. Vi omogućavate sve ono bez čega ne bismo mogli da postojimo. Znam da je je još jedan ružan deo vašeg posla taj što se vaša uloga ne primećuje dovoljno" - rekao je predsednik Vučić obraćajući se policajcima. Predsednik je dodao da će učniti sve da policija dobije priznanje kakvo zaslužuje i dobije tu podršku i kroz veće plate.
RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
12.10 - Predsednik Aleksandar Vučić uručio zlatne medalje za hrabrost Radoslavu Lazoviću iz Policijske uprave za grad Beograd, za zasluge Slobodanu Milenkoviću iz Policijske uprave za grad Beograd i za posvećenost službi Darku Lukoviću iz Uprave kriminalističke policije.

12.05 - Obraćajući se okupljenima, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je ponosan na to što je zabeležen najmanji broj krivičnih dela u poslednjih deset godina i najmanji broj ubistava u poslednjih 30 godina. Takođe, ona kaže da je prema poslednjim podacima zabeležen najmanji broj poginulih u saobraćaju od kako se vode statistički podaci.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

12.00 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na plato ispred Skupštine i kratko pozdravio pripadnike MUP-a.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

11.44 - Četa konjanika Policijske brigade i policijski orkestri Srbije, Mađarske i Poljske danas su, u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom od Kalemegdana do raskrsnice ulica Terazije i Trg Nikole Pašića, a u Pionirskom parku naši sugrađani, posebno najmlađi, uživali su u druženju sa policijskim službenicima. 

11.00 - Direktor policije Vladimir Rebić položio je venac na spomen obeležje Čukur česma, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima na tom mestu.

DANAS JE I SLAVA MINISTARSTVA: Sečenje kolača i spomen ploča prvom ministru policije!

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

10.40 - Obeležava se i slava Ministarstva unutrašnjih poslova – Sveta Trojica. U kabinetu ministra policije lomljen je slavski kolač. Položeni su venci na spomen-ploču prvom ministru srpske policije vojvodi Jakovu Nenadoviću i na spomen-obeležje na Čukur česmi u Beogradu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
9.40 - Svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije, Mađarske i Poljske kroz Knez Mihailovu ulicu, danas je počelo obeležavanje Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije. 
 

Centralna manifestacija povodom Dana MUP-a i Dana policije, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić biće održana u podne ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da će ispred Skupštine u defileu učestvovati 1.200 policijskih službenika i oko 200 vozila različite namene koji će pokazati ono sa čime raspolažemo.

Pomoćnik komandanta Žandarmerije Dragan Vasiljević rekao je da će ispred Skupštine Srbije biti predstavljene sve organizacione jedinice MUP-a, kroz pešadijske ešalone, ešalone vozila, kao i ešalone borbenih vozila i tehnike.

RepublikaFoto: sektorbezbednosti.com

Proslava Dana MUP-a i Dana policije završiće se večeras na Kalemegdanskoj promenadi koncertom policijskih orkestara ministarstava unutrašnjih poslova Srbije, Poljske i Mađarske, kao i poznatih domaćih pevača.

Zbog proslave, od sinoć do danas u 15 sati zatvoren je veliki deo centra Beograda.Saobraćaj je obustavljen na Trgu Nikole Pašića, u Dečanskoj od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića, Bulevaru kralja Aleksandra, od Kneza Miloša do Beogradske (u oba smera) i od Ruzveltove do Beogradske (samo desna kolovozna traka).

Zatvorene su i Beogradska, od Ilije Garašanina do Bulevara kralja Aleksandra, Kneza Miloša, na delu od Takovske do Nemanjine (u oba smera), Takovska, od Ulice 27. marta do Kneza Miloša (u oba smera) i Kralja Milana, na delu od Terazija do Trga Slavija (u oba smera).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (107)

Loading
Fandjo

27.05.2018 09:00

Vazno je mladima i deci pokazati da se ceni ovo plemenito zanimanje!

samanta

27.05.2018 20:43

@Fandjo - tacmo tako i da s e vrati ugled policije u nasoj zemlji.

samanta

27.05.2018 20:46

@Fandjo - Možemo biti ponosnona napredak u policiji i povratak na staze slave.

Ana

27.05.2018 09:07

Cestitke MUP-u i policiji na njihovom danu, neka nastave sa svojim radom kao do sada, zasluzili su ovakvu ceremoniju.