VUČIĆ O DIJALOGU Beograda i Prištine: Ne znamo kada će se nastaviti - ne bežimo od razgovora

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.05.2018

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Beograd spreman da razgovara sa Prištinom, ali da mora da vidi rezultate tih razgovora, te da građani treba da imaju poverenja da se tim bori za interese svoje zemlje i svih svojih građana.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić posle ceremonije u Beogradu odgovara o na pitanja novinara

Vučić je, u izjavi novinarima nakon centralne manifestacije povodom Dana policije, na pitanje kada će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine, rekao da ne beži od razgovora i da ne zna kako će biti nastavljeni.

- Da li u junu, julu ili avgustu, ne znamo. Ne bežimo od razgovora - naglasio je on.

Policiji novo povećanje plata: Oni moraju da dobiju priznanje kakvo zaslužuju, poručio Vučić

Vučić je kazao da više ne može da ide na sastanke i ne ponese Briselski sporazum, i ukaže na ono što je ispunjeno, a šta ne, zbog čega se smučio svima.

- Svaki put postavim pitanje koje ostane bez odgovora. Mi smo spremni da razgovaramo, ali moramo da vidimo rezultate tih razgovora - poručio je on.

Vučić je kazao da je Beograd ispunio sve svoje obaveze i da nije istina da postoji i jedna neispunjena, dok druga strana nije ispunila jedinu koju je imala.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ceremonija kojoj su prisustvovali mnogi iz Vlade

Vučić je kazao da narod treba da ima poverenje u svoje predstavnike jer se oni bore za interes svoje zemlje i sve svoje građane i nastaviće da takvu politiku vode.

- Nije lako sa nama pregovarati. Spremni smo na kompromise i ustupke, ali mora da postoji takva volja i s druge strane - rekao je on.

Na pitanje što niko u prošlosti nije reagovao kada je od 2000. godine UNMIK opozvao srpske zakone na KiM i donosio svoje, Vučić je odgovorio da ne vredi govoriti o tome šta je bilo.

- Niko nije reagovao, gledali su da prećute, ne boreći se ni za šta. Zato se sada mi borimo da pomerimo stanje iz ambisa. Od kuknjave šta smo propustili nema ništa i ostaje na istorijskim analizama da to vide - objasnio je on.

Rekao je da je slika i prilika sada drugačija i da se država ponaša ozbiljnije i odgovornije.

Da je Srbija sada jedna druga zemlja i da u njoj više niko ne može da ubije premijera, poručio je predsednik Srbije.

- To je nemoguće. Sačuvaćemo našu Anu (Brnabić) na sve moguće načine i to je nemoguće - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li može da se desi da ponovo u Srbiji bude ubijen premijer.

Vučić je prethodno na centralnoj manifestacija odao priznanje policiji koja štiti slobodu, spokoj, mir i bezbednost, zakon i građane bez obzira na pol, versku i drugu pripadnost, kao i našu decu i budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Katarina

27.05.2018 12:45

Kad god da dodje do nastavka dijaloga Beograda i Pristine,mi smo spremni.Imamo dokaze da pokazemo koliko je nasa strana uradila i ispostovala Brisleski sporazum. Da li to isto moze da uradi Pristina pitamo mi?

Jana

27.05.2018 12:50

Mi smo uvek spremni za dogovor i to smo već dokazali više puta.

ana

27.05.2018 12:53

Mi zelimo da se nastavi i spremni smo na razgovore.

Goran

27.05.2018 13:03

Nastavak mnogo zavisi od ponašanja Albanaca. Oduvek smo bili raspoloženi da sve rešavamo razgovorom.