DVERI HOĆE SA ĐILASOM U KOALICIJU

Autor: Novosti, Republika

Vesti

28.05.2018

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret Dveri Boška Obradovića sve je bliži odluci da se pridruži Savezu za Srbiju bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa, pišu današnje Večernje novosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Boško Obradović, lider pokreta Dveri

Prema informacijama lista, dvojica političara u poslednje vreme više puta su razgovarala i postignut je dogovor da bi mogla da se uspostavi politička saradnja. 

Neimenovani izvor Novosti kaže da niko od Ðilasovih partnera nema ništa protiv toga da Dveri budu deo saveza, ali navodi da je potrebno precizirati tačne zajedničke ciljeve, "kako ne bi dolazilo do iskakanja u nekim oblastima, poput, recimo, Ratka Mladića i haških optuženika, što je jedna od tema oko kojih se ne slažu svi oni koji će se naći u savezu".

List objašnjava da to znači da će se tokom nastupa u ime Saveza za Srbiju svi držati principa oko kojeg su se okupili, dok će na pojedinim stranačkim konferencijama govoriti o partijskim stavovima. 

List podseća i da je zamisao Ðilasa da okupi širi i ideološki šarolik front u borbi protiv vlasti kako bi se došlo do što šireg biračkog tela, kao i da je Obradović više puta pozivao opoziciju da se okupi kako bi smenila vlast, bez obzira na razlike. 

Uz Ðilasa su do sada stali Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Borka Stefanovića, Pokret za preokret Janka Veselinovića i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, dok je Pokret slobodnih građana Saše Jankovića odlučio da neće pod istu kapu, a jedan od razloga je to što ne žele da sarađuju sa Dverima, dodaju Novosti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading