MIHAJLOVIĆEVA: Građani će na KONKURSU predlagati IME za Koridor 11!

Autor: Tanjug

Vesti

29.05.2018

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uskoro će raspisati konkus na kome će građani moći da predlože ime autoputa od Beograda ka Crnog Gori na tzv. Koridoru 11, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zorana Mihajlović

- Mi smo ga u Srbiji prozvali nezvanično Koridorom 11. Kao vlada planiramo da raspišemo javni poziv i damo ime tom autoputu - rekla je Mihajlović novinarima.

Na pitanje da li bi Koridor 11 mogao da postane zvaničan evropski putni koridor pošto je ranije bila pokrenuta procedura, Mihajlović je rekla da to, pre svega, zavisi od brzine našeg ulaganja u taj putni pravac.

Kako je rekla, važno je da se tim autoputem povezuju Srbija i Crna Gora, ali i izlazi na more.

- Naš interes svakako jeste da to postane evropski koridor, ali je mnogo važnije da nađemo način da finansiramo izgradnju i da što pre završimo autoput, nego u kom ćemo koridoru biti smešteni - naglasila je Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading