GVINEJA BISAO NEĆE PRIZNATI KOSOVO

Autor: Agencije, Republika

Vesti

29.05.2018

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je, posle razgovora sa predsednikom parlamenta Gvineje Bisao Siprijanjiem Kasamom, da ta zemlja nedvosmisleno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial

Gvineja Bisao je jasno stavila do znanja da podržava međunarodno pravo, odluke Ujedinjenih nacija i rezoluciju 1244 i zahvalni smo na poseti predsednika parlamenta kako bi ponovio taj jasan politički stav svoje zemlje, rekla je Gojković.

Gvineja Bisao je prepoznala opasan presedan jednostranog proglašenja dela teritorije suverene zemlje, istakla je Gojković.

Ona je naglasila da je sa sagovornikom imala veoma dobar razgovor i dogovoreno je da parlamenti dve države potpišu sporazum po kojem bi Skupština Srbije pružila svu neophodnu pomoć kako bi se modernizovao parlament Gvineje Bisao.

Kasame je potvrdio da će ta država nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije i da poštuje rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244.

On je podsetio da je njegova zemlja ratovala 11 godina za nezavisnost i da zbog toga poštuje stav Srbije o teritorijalnom integritetu.

Kasame je pozvao Gojković da poseti Gvineju Bisao, ali i građane Srbije da turistički posete njegovu zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading