(FOTO) SPREČENA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA: Pod plaštom umetnosti hteli da promovišu OVK u Beogradu

Autor: Republika

Vesti

30.05.2018

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluku da se preko administrativnog prelaza ne prenese fotografija sa natpisom "OVK", doneo je ministar Nebojša Stefanović, kažu iz MUP.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Nebojša Stefanović

Kako navode, “na taj način ministar nije dozvolio da se u Beogradu, pod plaštom umetnosti promoviše teroristička organizacija OVK”.

- Odluku je doneo lično ministar Stefanović, a reč je o fotografiji na kojoj je prikazan i transparent terorističke OVK - poručuju iz MUP-a.

Sporna fotografija trebalo je da bude izložena u okviru manifestacije "Mirdita, dobar dan", koja danas počinje u Beogradu, a koja je izazvala veliku buru. 

Inače, zabranu promovisanja OVK usred Beograda, zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj iskoristio je za novu provokaciju.

On je poručio je da je sramno što policija Srbije ne dozvoljava da se u Srbiju unesu sporne slike i nazvao to zlostavljanjem.

I Tači provocira

I predsednik Kosova Hašim Tači je na Fejsbuku napisao da sa zabrinutošću prati događaje na granici.

- Umetnost, kultura i sport ne bi trebalo da budu zabranjeni iz političkih razloga, naročito kada se zalažu za mir i pomirenje. Osim toga, takvo ponašanje srpskih vlasti je u suprotnosti s duhom saradnje koje gradimo u regionu i protivno je naporima da se normalizuju odnosi između evropskih zemalja u regionu - napisao je Tači.

On je podsetio na jasnu poruku sa Samita EU i zemalja Zapadnog Balkana u Sofiji da istočnoevropske zemlje imaju evropsku budućnost, ali uz uslov izgradnje i normalizacije dobrosusedskih odnosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
milica

30.05.2018 15:53

Neće oni a da nepokušaju da provociraju

mihajlo

30.05.2018 15:59

Na šta su sve spremni albanski ekstremisti!

srbobranskicst

30.05.2018 16:04

na sta su sve spremni albanci , posle smo mi krivi sto nema napredka u pregovorima za kosovo , provociraju na stadionima i u centru beograda /...

Natasa

30.05.2018 16:15

Albanci ovakvim postupcima pokazuju da ne zele poboljsanje nasih odnosa.