Šešelj u Zabeli posetio i drugog ĐINĐIĆEVOG UBICU!

Autor: b92.net

Vesti

01.06.2018

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan nakon što je posetio Milorada Ulemeka, osuđenog na najtežu kaznu zatvora za ubistvo premijera Đinđića, Šešelj danas posetio i Zvezdana Jovanovića.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Vojislav Šešelj

I Jovanović je, u istom sudskom postupku, takođe osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo Zorana Đinđića.

Lider SRS, inače osuđen za zločine pred Haškim tribunalom, izjavio je danas nakon izlaska iz Zabele, u kojoj Jovanović i Ulemek izdržavaju kazne, da je do današnjeg i jučerašnjeg susreta došlo na inicijativu dvojice osuđenika.

On je, kako kaže, pokušavao godinu dana da dođe do njih, ali mu nije uspelo. 


Podsetimo, nakon razgovora sa Ulemekom, Šešelj je novinarima pokazao navodno punomoćje koje mu je dao Ulemek, napisano rukom, bez relevantnih pečata i podataka, a u kom se navodi da ga ovlašćuje da u njegovo ime zatraži i pokrene reviziju postupka u kom je osuđen, zajedno sa Jovanovićem, za najteže krivično delo ubistvo i za koje je dobio maksimalno propisanu kaznu u Srbiji. 

Ulemek, poznatiji i kao Legija, inače je osuđen na po 40 godina i u slučajevima ubistva Ivana Stambolića, delovanje Zemunskog klana i za ubistva na Ibarskoj magistrali.
Zvezdan Jovanović

Šešelj je danas izjavio da očekuje da isto punomoćje dobije i od Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen kao direktan izvršilac atentata na Đinđića. Dodao je i da veruje da može doći do revizije celog postupka. 

Na mitingu održanom protiv festivala "Mirdita, dobar dan", rekao je i da će s njima ići da brani Kosovo, a kada su ga pitali hoće li se to i ostvariti ukoliko uspe u nameri da oslobodi već osuđene Ulemeka i Jovanović, on je rekao da je tako kazao na mitingu, jer se na mitingu tako govori. 

Korak po korak, dodao je. 

Međutim, pitanje je - šta Šešelj želi da postigne? Rajko Danilović, pravni zastupnik porodice Đinđić u procesu za ubistvo premijera, kazao je za list "Danas" da se od Šešelja slični performansi mogu i očekivati. 

- Šešelj skreće pažnju na sebe. On u političkom smislu ne bi ni postojao da nema 'Hrtkovaca', 'mirditi' i sličnih stvari. Mez toga on nema o čemu da govori - kazao je Danilović. 

Upitan da li Šešelj zaista može da izdejstvuje reviziju presude, Danilović kaže da o tome nema ni govora i da je reč samo o skretanju pažnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading