VUČIĆ POZVAO BEZBEDNJAKE: Pogledajte stan u naselju Zemunske kapije i uverite se šta ćete moći da kupite

Autor: Tanjug

Vesti

04.06.2018

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić pozvao je danas pripadnike snaga bezbednosti koji su zainteresovani da kupe stan uz pomoć Vlade Srbije, da pogledaju ogledni stan u naselju Zemunske kapije i uvere se sta će moći da kupe.

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

Takođe, poručio je Vladi Srbije da ispita mogucnost da se na sličan način i pod sličnim uslovima obezbedi da stanove mogu da kupuju medicinske sestre, lekari, mladi bračni parovi koji imaju nameru da ostanu u zemlji... 

- Ako Vlada nađe finansijske mogućnnosti, a verujem da Sinisa (Mali) može u tome da pomogne premijerki, ako vlada nađe mogućnosti to bi mnogo značilo za sve - poručio je predsednik. 

Zahvalio je vladi sto je razumela njegovu inicijativu, ministrastvima građevinarstva i policije i naveo da veruje da će zainteresovani pripadnici snaga bezbednosti, kojima su stanovi poput ovog u Zemunskim kapijama namenjeni, moći da se uvere da će ti stanovi biti visokog kvaliteta, a po cenama koje su značajno niže od tržisnih. 

Kako je naveo, za stan poput ovog oglednog, koji ima 67 kvadrata, mesečna rata biće 118 evra, a gradnja tih stanova poguraće i druge grane privrede, a sve to pokazuje, zaključio je, koliko Srbija napreduje i kako ekonomija raste. 

Vučić je, međutim, primetio da se mora, u vezi sa jeftinim stanovima, urediti i to da oni koji ih tako kupe ne mogu nakon recimo sedam godina da odu iz službe i zaposle se kao obezbeđenje kod nekog tajkuna...

- Kad ulažemo u vojnika ili policajca, ova zemlja mnogo ulaže, i ne možemo da dozvolimo da on ode posle nekoliko godina jer neki tajkun može da ga dobro plati, da ga uzme preko noći... Zato bismo da uradimo koliko možemo i za druge da učinimo, za druge profesije, da mogu da kupuju ovakve stanove - rekao je predsednik Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Darko

04.06.2018 17:29

Prelep je svaka cast i samo napred!

albert kami

04.06.2018 18:15

@Darko - zaista sve sto smo videli je jako lepo.

sasa

05.06.2018 05:23

@Darko - Samo napred u nove pobede

Kala

04.06.2018 17:33

Stanovi su za svaku pohvalu!