ŠARČEVIĆ: Izdavači imaju 10 dana da isprave grešku o LGBT POPULACIJI u udžbeniku!

Autor: Tanjug

Vesti

07.06.2018

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zavod za unapređenje kvaliteta obrazovanja dao je rok od 10 dana izdavačkoj kući Zavod za udžbenike da otklone delove teksta u nekoliko udžbenika za srednju školu u kojima se diskriminiše LGBT populacija.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILIJEVIĆ
Mladen Šarčević

Ministar prosvete Mladen Šarčević pojašnjava da izdavačka kuća ima rok od 10 dana da ispravi sporne delove udžbenika, a ukoliko to ne učine, onda ide procerdura povlačenja udžbenika.

Ministar je naglasio da je udžbenik samo pomoćno sredstvo, a da je najvažnija reč nastavnika i ostvarenje nastavnog plana i programa.

- Zavod daje izdavačima rok od 10 dana da to isprave. Ako bude opstrukcije onda ide procedura povlačenja udžbenika. Možemo napraviti međurešenje dok se ne objavi poziv za novi udžbenik da se postojeći koristi, ali da se ignorišu pojedini delovi i da se deci objašnjava da je to što piše prevaziđeno - rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

Udruženje Labris žalilo se na diskriminaciju LGBT populacije u šest udžbenika za srednje škole zavoda za udžbenike. Reč je uglavnom o udžbenicima za srednje medicinske škole i druge stručne škole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading