VUČIĆ OBIŠAO INTERNAT VOJNE GIMNAZIJE: Imaćemo najsnažniju armiju u regionu!

Autor: Tanjug

Vesti

10.06.2018

09:25 >> 10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas renovirane učenicke sobe, čitaonicu i druge prostorije Internata Vojne gimnazije, čija je obnova završena pre desetak dana.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Već početkom naredne godine imaćemo najsnažniju armiju u regionu, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić. 

- 48 godina ništa nismo menjali na ovom objektu i to je velika graška i naroda i države da se ništa ne obnavlja. Danas ste mogli da vidite prvu fazu i smeštaj koji je na veoma visokom nivou - rekao je Vučić.

Kako je naveo, do sada su u prvu fazu uložena 32 miliona dinara, ali je došlo bolje vreme. 

- Video sam nove, mlade ljude i došao sam da pozovem ljude iz Srbije, posebno sa juga Srbije da dođu zato što ih čeka dobra budućnost u vojsci Srbije - rekao je Vučić.

Dodao je da će građani Srbije uskoro moći da vide koliko nam je vojska snažnija, jača i bolja nego što je bila ranije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Želim da sve naše objekte obnovimo i da izgleda neuporedivo bolje nego što je do sada - rekao je.


Predsednik je istakao da danas ulažemo mnogo više u vojsku Srbije. Kako kaže, vojni budžet bude i preko milijarde.

- Nisam slučajno rekao, već sledece godine moći ćete da vidite da ne postoji snažnija armija od naše u regionu. Ali imamo nekoliko problema. Treba nam mnogo više vojnika. Najviše problema je zbog primanja, i njih cemo povećavati. Najmanje problema imamo na jugu Srbije - rekao je on.

Vučić je istakao da je problem i to što nam je tehnika zastarela, i kada budemo spremniji da prihvatimo novo naoružanje.

- Moramo i odnos prema vojnicima i policajcima da promenimo. Bez njih nećemo imati ni mir ni stabilnost. Želimo vojnike i oficire u uniformama. Ona sa sobom nosi čast, moral, ozbiljnost i disciplinu - rekao je predsednik. 
RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Radovi su počeli u februaru, a tada je ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je za prvu fazu obnove izdvojeno više 30 miliona dinara.


U prizemlju internata, od 12. februara do 31. maja, zamenjene su podne ploče na svih 20 učeničkih soba, zamenjeni su svi prozori i vrata i stavljen laminat. Takođe, zamenjeni su unutrašnji i spoljašnji ormani, ukupno njih 160, realizovani molersko-farbarski radovi i zamenjena elektro instalacija u učeničkim sobama, hodnicima, čitaonici i sobi za posete.

Grb Vojne gimnazije izrađen od podne keramike ugrađen je u pod hodnika, na ulazu u internat. Uz to, izrađeno je i postavljeno 80 novih učeničkih stolova i stolica, a u izradi se nalazi 80 kreveta za učenike, koji će biti dostavljeni u narednom periodu. Renovirana je soba za posete gde je izrađen nov nameštaj, zamenjeni prozori i vrata, uveden ADSL priključak na kome je priključeno pet računara i stavljen televizor. U čitaonici su ugrađeni novi radni stolovi sa stolicama, laminat i uvedeni internet priključci, a na ulazu u internat adaptirane su stepenice i prijavnica, kao i fasada prijavnice.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Renovirani su mokri čvorovi, a adaptirana je čajna kuhinja. Nastavak istih radova planiran je i na ostalim spratovima u internatu Vojne gimnazije. U internatu ima mesta za 516 mesta za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Sa predsednikom Vučićem Internat gimnazije je obišao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Mikica

10.06.2018 10:23

Verujemo u predsednikovu rec.

kosta

10.06.2018 14:42

@Mikica - Uvek je bio od reci

Simonida

10.06.2018 10:29

Lepo je ulagati u buducnost i stvoriti usloe mladima da ostvaruju bolje rezultate.

Maja

10.06.2018 10:30

Vazno je da Srbija ima jaku vojsku! To je nacin da budemo zemlja koju nece tako lako ponizavati!