OTVOREN NOVI POGON FABRIKE KABLOVA U KRUŠEVCU: Vučića dočekali građani

Autor: Tanjug

Vesti

14.06.2018

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka kompanija Kromberg i Šubert danas je u Kruševcu svečano otvorila novi proizvodni pogon koji se prostire na 23.000 kvadrata. Veliki broj građana dočekao je danas predsednika Srbije Aleksandara Vučića ispred fabrike, a on im je poručio da to nije kraj i da će dovoditi i nove fabrike u njihov okrug.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Kruševljani su predsednika dočekali aplauzom i sa transparentom "Hvala Vučiću", a on im je, u kraćem obraćanju, poručio da će biti još fabrika kako bi bilo posla za žitelje Rasinskog okruga.

On je podsetio da su im se mnogi smejali i nisu verovali kada se pre nekoliko godina krenulo u razgovore za fabriku Kromberg i Šubert, a danas je u njoj, ističe, zaposleno 560 ljudi iz Kruševca i Rasinskog okruga.

- Biće 2.500 zaposleno i to nije kraj. Dovodićemo nove fabrike. Hoćemo da zaposlimo Kruševac, da vratimo nadu u budućnost svima u Kruševcu, Chićevcu, Varvarinu - rekao je on.

Predsednik je poručio da su pred nama teška vremena, mnogo pritisaka i spolja i iznutra i da je zato važno da svi ostanemo jedinstveni i čvrsti i da sačuvamo Srbiju i da ona ide napred.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

- Da vi budete bogatiji, da vam deca budu živa i zdrava, da ih bude mnogo više nego što ih imamo danas...Sve najbolje vam želim i vidimo se uskoro nekom sličnom prilikom. Hvala vam - rekao je Vučić.

Do sada je ova kompanija investirala 20 miliona evra, a u planu je da uloži ukupno 29 miliona evra. 


Fabrika trenutno zapošaljava 565 ljudi, dok je cilj povećanje broja zaposlenih na 2.500 hiljade u narednih nekoliko godina.

Kompanija se bavi proizvodnjom kablova za autoindustriju, a u Kruševcu je prvi kablovski snop proizveden 2017. godine.
RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Ova nemačka kompanija ima istoriju dugu 116 godina, sa više od 48.000 zaposlenih na 45 lokacija širom sveta, a ukupni prihod Grupe prošle godine bio je 1,6 milijardi evra.

Novi pogon svečano je otvoren danas, a vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, predstavnik kompanije Željko Matijević i direktor BIA Bratislav Gašić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
JovicaBabic84

14.06.2018 12:13

Odlicna vest za sve nas u Krusevcu!

JovicaBabic84

14.06.2018 12:14

Nove investicije vise posla za sve ljude kojima treba posao, Vucic radi na tome!

Pljuckavac

14.06.2018 12:15

Sto vise novih radnih mesta to je bolje jer ce posle i plate da se povecaju.

Malina

14.06.2018 12:16

Svaka cast na movim investicijama