SIN LOGORAŠA NAPISAO KNJIGU PUNU USTAŠKIH LAŽI: Jasenovac je bio zabavni park?!

Autor: novosti.rs

Vesti

16.06.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Promocija zastrašujuće, revizionističke knjige Igora Vukića "Radni logor Jasenovac", u kojoj autor negira monstruozne zločine ustaškog režima, najavljena je u crkvi župe Svih svetih u centru Đakova, uprkos mnogobrojnim protestima građana tog slavonskog grada.

Da li je ovo mesto zabave i igre?

Pre toga je ista knjiga promovisana i na Kaptolu u Zagrebu, uz ovacije prisutnih kada je Vukić rekao da su preterane i potpuno neutemeljene tvrdnje o masovnom teroru i likvidacijama u Jasenovcu, jer za to "nema dokaza".

Nažalost, stravični falsifikat ostao je bez pravog odjeka u zemlji članici Evropske unije, koja se s vremena na vreme hvali antifašističkom prošlošću.

Vukićeve tvrdnje toliko su strašne i neverovatne, poput one da je jasenovački logor bio mesto zabava, razvijenog kulturno-zabavnog i sportskog života, da su logoraši imali primerenu lekarsku brigu, uslove za školovanje dece i veoma ugodne životne uslove.

Autor ide čak tako daleko da kaže da su najveće probleme stvarali partizani koji su dovedeni u logor, jer su širili tifus. Tek usput Vukić spominje egzekucije, ali uz napomenu da su vršene i nad ustašama koje su prekršile pravila.

- Jasenovac kao logor smrti je jugopropaganda - poručio je Vukić uoči promocije svoje knjige u Đakovu, objašnjavajući da je nastala posle istraživalačkog rada Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac.

Možda najstrašnije od svega jeste to što Katolička crkva ustupa prostor za promociju knjiga koje ne samo što falsifikuju prošlost, već glorifikuju fašizam, što je nezamislivo u bilo kojoj zemlji EU.

Građani Đakova su ovih dana uputili otvorena pisma u kojima osuđuju ponašanje crkve, a đakovački župnik Tomislav Ćorluka "pere ruke" i tvrdi da sa organizacijom nema veze:

- Crkva je uvek bila za istinu i samo istinu - kaže župnik, i ukazuje da su organizatori Udruženje veterana Treće gardijske brigade i Hrvatski obredni zdrug Jazovka, koje opet tvrdi da knjiga nije zabranjena, kao i da je već predstavljena u javnosti i da nema problema da se o njoj govori i u Slavoniji.

No, zvanična vlast, kao obično, ćuti, a nema reakcija ni državnog tužitelja, niti svih onih institucija koje bi trebalo u ovakvim situacijama da reaguju.

Knjiga ima 340 stranica, a izdao ju je privatni izdavač "Naklada Pavičić".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading