"Dok je Vučić predsednik REPUBLIKA SRPSKA MOŽE DA RAČUNA NA NAS"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.06.2018

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Banjaluci sa predsednikom RS Miloradom Dodikom o zajedničkoj ekonomskoj saradnju Srbije i Republike Srpske, a potom je prisustvovao potpisivanju Ugovor sa preduzećem "Kosmos" od kojeg će koristi imati i vojska Srbije

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Milorad Dodik i Aleksandar Vulin

Radi se o Ugovoru o pružanju usluga generalnog remonta opravke i verifikacije raketnih sistema u preduzeću za remont radarskih, raketnih i računarskih sistema "Kosmos".

Vulin je rekao da, kao što je dogovoreno na sastanku između predsednika Vučića i predsednika Dodika, Republika Srbija će učiniti značajne napore da u ekonomskom smislu osnaži i pomogne Republiku Srpsku.


- Evo već vidite i prve rezultate. Mi smo na sporazumu sa "Kosmosom" dosta dugo radili, ali nakon sastanka dva predsednika smo to ubrzali i sada vidite i konkretan rezultat - kaže Vulin.
RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA


Prema njegovim rečima, "Kosmos" može da računa u ovom trenutku na 100 miliona dinara od strane Ministarstva odbrane, a ukupno, do današnjeg dana, u skladu sa naređenjem Vučića i dogovora sa Dodikom,, Ministarstvo odbrane je obezbedilo 850 miliona dinara za različite potrebe preduzeća odbrambene industrije Republike Srpske.

Ta sredstva namenjena su za remont naših tenkovskih motora, naših avionskih motora.On je istakao da dok god je na čelu Srbije Aleksandar Vučić, Republika Srpska može s punim pravom računati da ima punu podršku Srbije i da će naši ekonomski, politički i diplomatskih kapaciteti uvek biti na raspolaganju RS, njenom rukovodstvu i njenom narodu.Prema rečima Dodika, sporazum je primer kontinuiteta dobre saradnje.

- Imamo i dobar ugovor sa "Palama", sa "Orlom" i sa svim tim preduzećima. Naša obostrana namera je da to pojačamo u narednom periodu - kaže Dodik.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA

Ističe da je taj deo industrije znatno devastiran kroz intervencionizam međunarodnog faktora, te da je na strani Federacije ostalo veoma funkcionalnih šest fabrika oružja i municije, a u RS je to sve devastirano.

- Mi pokušavamo ne iz konkurentskog razloga nego iz komercijalnog razloga, da podignemo određene vrste proizvodnje i tu imamo podršku Ministarstva odbrane Republike Srbije i ministra koji daje značajne napore u tom pogledu - rekao je Dodik.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić istakao je da je potpisan značajan ugovor i zahvalio Vulinu na ličnom doprinosu uspostavljanju dobrih odnosa.

- Veoma sam zadovoljan što smo zajedno prepoznali da ova saradnja može biti od velikog značaja za ukupan ekonomski razvoj Republike Srpske i Srbije i nastavićemo dalje da radimo na tome. Od velikog je značaja strateška saradnja sa Srbijom - kaže Ðokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (63)

Loading
Ljiljana

18.06.2018 11:35

Republika Srpska je nasa bratska drzava koja ce uvek imati nasu pomoc i podrsku u svkom pogledu, jer u R.Srpskoj zivi nas narod.

Maja

18.06.2018 11:38

Svakako da će Vučić uvek pomoći i izaći u susret Republici Srpskoj! Saradnja treba i dalje da se razvija!

pera

18.06.2018 11:40

Republika Srpska je nasa bratska drzava koja ce uvek imati nasu pomoc i podrsku

anja

18.06.2018 11:42

Jako dobru saradnju imaju Srbija i RS.