VUČIĆ: Srbija nikada nije tražila besplatne ručkove

Autor: Tanjug

Vesti

22.06.2018

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija ne traži nikakve "besplatne ručkove", kao što je to rekao slovenački poslanik u Evropskom parlamentu Ivo Vajgl, već samo da se meri ono što radimo.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Rumen Radev i Aleksandar Vučić

U debati o nacrtu izveštaja o Srbiji, koji je poslanicima Spoljnopolitičkog odbora predstavio izvestilac za Srbiju, predstavnik grupe liberala i demokrata Ivo Vajgl najavio je veliki broj amandmana na tekst i rekao da srpske vlasti moraju da znaju "da ih mi ne pozivamo na besplatan ručak, već da moraju da se usklade sa standardima i vrednostima EU".

- Niko nikad i nije dobio nikakav besplatan ručak od njih. Mi to nikada nismo dobijali niti tražili. Jedino što tražimo jeste da se meri ono što radimo - kazao je on u Dimitrovgradu, gde je boravio zajedno sa bugarskim predsednikom Rumenom Radevim.

Biće teško u nedelju na razgovorima u Briselu, ali borićemo se za našu zemlju i narod

Predsednik države istakao je da je Srbija uvek davala besplatne ručkove, večere, a nije ni u bivšoj Jugoslaviji od njih dobijala besplatne ručkove.

- Što se Vajgla tiče, zovem ga ja na besplatan ručak. Može da dođe, kada oni već ne zovu nas. Mi na njihove nismo nikada računali - poručio je Vučić.

Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, koji će se održati u nedelju u Briselu, šef države ocenio je da će Beograd braniti poziciju Srbije, boriti se za svoju zemlju i narod i zalagati se za kompromis.

- Biće teško, ali biće to još jedna prilika da se čuje naša pozicija, još jedna prilika za borbu za našu zemlju i narod, uz poštovanje druge strane i uz želju da se postigne rešenje - naglasio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading