(FOTO) ZAVRŠEN SASTANAK VUČIĆ, MOGERINI, TAČI! Postignut dogovor od ključnog značaja za SRBE

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

24.06.2018

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Triateralni sastanak u Briselu na kom su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Federika Mogerini i Hašim Tači su završeni, a predsednik Srbije se obratio iz Brisela i poručio da svi problemi moraju da se rešavaju u miru.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

On je objasnio u kom pravcu su tekli razgovori.

- Razgovarali smo još od jutros u Briselu. Nekoliko stvari smo postigli, a koje su veoma važne za Srbe na Kosovu i Metohiji. Dogovoreno je da sve probleme koje imamo moraju da se rešavaju u miru poštujući bezbednost građana. Postoje pitanja na koje mi nemamo odgovor. Politika Srbije mora mnogo da bude odgovornija nego što je bila 90-ih godina. Moramo da sačuvamo narod na svojim ognjištima. Ponekad vam se čini da radite Sizifov posao, pošto uvek postoje oni koji imaju primedbu - rekao je Vučić.

On je dodao da je bitno da se pokaže da može da se razgovara i da se krene u rešavanje problema.

 

 

- Razgovarali smo o pokušaju da se usresredimo na dijalog i da pokažemo da možemo da razgovaramo i krenemo u rešavanje problema. Nisam preterani optimista, ali smo neka  pitanja otvorili. Želimo da pokušamo da pronađemo rešenje i da nastavimo da razgovaramo. Bez obzira na sve folirante i kibicere koji gledaju šta će ko da radi, mi ćemo nastaviti da radimo. Svakako da ću se u narednom periodu obratit naciji, kada budem video da li imamo nekakvu šansu da napravimo neku vrstu kompromisnog rešenja, koju neću potpisati, nego ću sa tim izaći pred narod koji će odlučiti sve. Boriću se za normalnu budućnost Srbije - jasan je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije poručio je iz Brisela da će se nastaviti sa razgovorima.

- Dolaziće predstavnici Evrope u Beograd, a isto tako ćemo mi ići u Brisel češće. Ono što tražimo jeste da imamo nešto, a ne ništa - rekao je Vučić i dodao:

- Hoću da se zahvalim ljudima u Srbiji koji podržavaju ljude koji rade i bore za svoj narod - zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marina

24.06.2018 18:14

Бојим се ако се и постигне неки договор и ако се не постигне! Бојим се да свакокако може бити штетно за Србију!