VUČIĆ: NIČEG LEPOG NEMA OKO KOSOVA ŠTO MOŽEMO DA PONUDIMO NARODU

Autor: Tanjug

Vesti

27.06.2018

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemam nameru da se krijem iza naroda, kao što to neki tvrde oko Kosova, ali će građani biti ti koji će da odluče o svojoj budućnosti, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

On je danas u Kraljevu, gde je prisustvovao zajedničkoj vojnoj vežbi vojske i policije, rekao da nekima smeta kada je rekao da neće da donosi odluku o rešenju za Kosovo i Metohiji, a da ne pita građane, i da su tvrdili da će da ih pita jer se krije iza njih, da ih koristi kao "smokvin list".

- Nisam se nikada krio. Nisam se krio kada smo morali da smanjujemo plate i penzije da bi oporavili zemlju i spasili je od bankrotstva. Nisam se krio i neću kada povećavamo plate i penzije, jer smo ozdravili sistem i pokazali da smo dogovorni i ozbiljni, a ne kao neki pre nas - istakao je on.

Predsednik Srbije je naveo da neće da vodi takvu politiku da ćuti kada neko ruši krstove i crkve, kada neko proglašava nezavisnost, kada Međunarodni sud pravde donosi odluku da je legalno proglašena nezavisnost i to na naš zahtev.

- Ja to neću da radim. Ničeg lepog nema oko Kosova što možemo da dobijemo i ponudimo narodu - naglasio je on.

Rekao je da će izaći pred narod, koji će doneti odluku o svojoj budućnosti.

- Ljudi moraju biti upoznati sa svim posledicama jedne, druge ili treće opcije. Narod treba da kaže šta želi - istakao je Vučić, i naveo da šta god da uradi, "nekima smeta".

Kako je naveo, "jedan dan u Đilasovim i Šolakovim (Dragan Šolak) novinama piše da sam kriv što pitam narod, drugi dan stoji a što ne pitam građane, pa onda što nemam odgovor na "Oluju", ili što prizivam "Oluju".

- Oni nemaju nikakvu politiku, i nemaju nikakav sadržaj sem da se dočepaju vlasti, kradu i pljačkaju, pune svoje džepove. To se neće dogoditi, jer narod voli odgovorne ljude - uveren je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Nina

27.06.2018 11:21

Svesni smo da je KiM tesko pitanje i da je resenje jako komplikovano, ali vazno je da predsednika podrzimo i razumemo. Sta god da se odluci znamo se predsednik srcano borio za svakog gradjanina.

kole

27.06.2018 11:29

Samo strpljivo po pitanju Kosova i Metohije, docice nasih pet minuta. Verujem da smo u boljoj poziciji nego sto smo bili pre par godina.

kaktus037

27.06.2018 11:37

Nas predsednik hrabro stoji ispred naroda i odlicno zna sta radi

Dragana

27.06.2018 11:51

Pitanje KIM je jako tesko pitanje za sve nas i zbog toga moramo pruziti apsolutnu podrsku nasem predsedniku.