MRKONJIĆ POBESNEO: Presuda Miri je bruka ove vlasti

Autor:

Vesti

27.06.2018

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić ponovo je pljunuo na vladajuću koaliciju, a ovog puta povod za napad na vlast, koju čini i njegova Socijalistička partija Srbije, bila je presuda Višeg suda u Beogradu kojom je bivša prva dama Mirjana Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog nezakonite dodele stanova.

RepublikaFoto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

- Sramota! Sramota za jednu ozbiljnu državu kao što je Srbija i za ovu vlast da se nastavi pogrom prema porodici Milošević, posebno prema drugarici Miri Marković, koji je započet posle petooktobarskih revolucionarnih promena i NATO agresije na našu zemlju. Sramota da nismo smogli snage da tu presudu učinimo makar malo ozbiljnom, a ne da na tako neozbiljan način bez ikakvih dokaza i činjenica donesemo presudu i da osudimo ljude koji stvarno apsolutno nisu krivi za to - poručuje Mrkonjić za Srpski telegraf.

1

godinu zatvora dobila Mira Marković zbog nezakonite dodele stanova

Najviše je, ističe, razočaran time što je presuda doneta pred Vidovdan.

Osuđena: Mira Marković sa Slobodanom Miloševićem

- Nije korektno da dan pre 28. juna, kada je uhapšen bivši predsednik Jugoslavije i heroj Slobodan Milošević, ide jedna takva presuda, ponovo jedan šamar njegovoj porodici. Umesto da učinimo napor da se porodica vrati u zemlju i da budu ovde, mi ih i dalje gonimo i donosimo presude koje su sulude. To je moj stav i nema veze sa partijom - tvrdi Mrkonjić.

Mrkonjić dobro zna da Vlada i parlament ne mogu da utiču na pravosuđe jer je pravosuđe nezavisno

Igor Bečić, SNS

Poslanik SNS Igor Bečić dodaje da je bezobrazluk na ovakav način komentarisati presudu.

- Gospodin Mrkonjić dobro zna da Vlada i parlament ne mogu da utiču na pravosuđe jer je pravosuđe nezavisno. Nema smisla o tome polemisati - zaključuje Bečić.

AFERA "STANOVI"
- Mira Marković i nekadašnji direktor Diposa Miloš Lončar osuđeni na godinu dana zatvora, a nekadašnja sekretarka Vlade Srbije Živka Cica Knežević na godinu i po zbog nezakonite dodele državnih stanova

- presuda doneta posle skoro 15 godina od pokretanja krivičnog postupka i održanih više od sto ročišta

- prema navodima tužilaštva, Mira Marković je podstrekivala Živku Knežević da dodeli stan Iloni Pešić, dadilji njenog unuka

- bivšoj prvoj dami sudilo se u odsustvu, pošto je nedostupna pravosudnim organima Srbije i za njom je 2005. godine raspisana međunarodna poternica

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (58)

Loading
Petar

27.06.2018 16:40

ti si bruka čoveče, ćuti malo...

Leonardo

27.06.2018 19:31

@Petar - treba ona da dobije i vise, sta su sve narodu uradili.

sasa

28.06.2018 06:01

@Petar - Ono kad JUL~ovci govore o postenju

paramonte

27.06.2018 18:18

Cime sada nije zadovoljan.