(FOTO) DRŽAVNI SEKRETAR VATIKANA STIGAO U BEOGRAD!

Autor: Tanjug

Vesti

30.06.2018

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Svete Stolice kardinal Pjetro Parolina stigao je danas u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Pjetro Parolina i Ivica Dačić

Dačić je poželeo dobrodošlicu kardinalu Parolinu i izrazio veliko zadovoljstvo njegovom prvom posetom Srbiji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar je ponovio da je ova poseta za nas veoma važna, a ujedno je i prilika za unapređenje političkog dijaloga na najvišem nivou.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom koji je izrazio nadu da će kroz dijalog Beograda i Prištine doći do stvarnog kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, uz očuvanje mira i stabilnosti. 

Predsednik Vučić je rekao da Srbija upravo zbog mira i stabilnosti teži postizanju kompromisa, ali uz zaštitu državnih i nacionalnih interesa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika. 

Kardinal je Vučiću preneo pozdrave pape Franje i njegovu poruku da mu je Srbija bliska.

 

Predsednik Vučić je zamolio kardinala Parolina da papi, uz pozdrave, prenese zahvalnost na značaju koji Sveta Stolica pridaje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. 

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog dobrih i stabilnih odnosa Srbije i Svete Stolice, kao i opredeljenje za nastavak njihovog razvoja, uz međusobno istinsko poštovanje i poverenje.

Državni sekretar Parolin je predsedniku Vučiću izrazio zahvalnost na svim aktivnostima koje državni organi i institucije preduzimaju sa ciljem da pomognu život i rad katoličke zajednice u Srbiji, navodi se u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading