DRECUN: Đukanović šalje vojnike na Kosovo da bi ZAVADIO SRBIJU I CRNU GORU!

Autor: borba.me

Vesti

30.06.2018

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je da najavljeno slanje vojnika Crne Gore u južnu srpsku pokrajinu u sastavu NATO snaga u službi režima Mila Đukanovića. Ti vojnici, kako kaže Drecun u razgovoru za Borbu, biće u službi remećenja odnosa između Srbije i Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

- Kad je slanje pripadnika Vojske Crne Gore u pitanju, mogu da kažem da se ti vojnici u južnu srpsku pokrajinu ne šalju da bi doprineli miru i stabilnosti na Kosovu i Metohiji. Oni ne mogu dati nikakav doprinost stabilnosti, jer nemaju kapacitet za to. Oni su u službi režima Mila Đukanovića, koje se kao sluga NATO mora dokazivati. U trenutku kad to prestane da radi, izgubiće vlast u Crnoj Gori. Pripadnici Vojske Crne Gore, na Kosovu i Metohiji ne mogu zaštititi srpski narod, već su u službi remećenja odnosa između Crne Gore i Srbije - poručio je Drecun.

On ističe da mu je poznato raspoloženje većine stanovnika prema Srbiji i njihov status prema Kosovu i Metohiji.

- Crnogorski režim ima sposobnost da kontroliše, i ne samo da kontroliše, već i da kreira javno mnjenje. Mi smo jedan narod, meni je poznato raspoloženje većine stanovnika Crne Gore prema Srbiji, i njihov stav o statusu Kosova i Metohije - naglašava Drecun.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Naglašava i da Crna Gora, odnosno vlasti u Crnoj Gori nisu u prilici da remete stabilnost u Srbiji.

- Oni tu sposobnost nemaju. Međutim, samo okruživanje Srbije zemljama koje postaju članice NATO, jeste ispunjenje ciljeva te vojne alijanse, a to je da u potpunosti ovlada prostorom Balkana i da zaustavi prodor ruskog uticaja. Ulazak Crne Gore u NATO je moranje vladajuće crnogorske garniture, a ne njihova potreba. Stalno slušamo, s crnogorske strane, o dobrosusedskim odnosima između naše dve zemlje, ali Crna Gora ne čini ništa da bi to postala istina, a ne floskula. Crnogorske vlasti nisu u mogućnosti da naškode Srbiji, ali je teritorija Crne Gore postala poligon za delovanje NATO protiv srpskih interesa - zaključuje na kraju Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading