ČEDA: Naša generacija mora da reši "kosovski čvor"

Autor: Tanjug

Vesti

30.06.2018

19:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pitanje Kosova je najveći čvor koji naša generacija mora da reši", izjavio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

RepublikaFoto: Tanjug
Čedomir Jovanović

- Mislim da je jako teško pristati na realnost u Srbiji. Pokušaji balansiranja i kokretiranja sa politikom koja nas je dovela u ovu fazu, koju nazivamo realnošću na Kosovu, iz dana u dan u sve većem su ćorsokaku - rekao je Jovanović za podgoričku "Pobjedu".

Lider LDP navodi da ceo svet ima stav o Kosovu koji je drugačiji od našeg i da su "čak i Rusi, za koje se hvatamo, podržali mnoge akcije međunarodne zajednice koje su dovele do formiranja kosovske države". 

- Ne mogu da ne kažem da je ovo najveći čvor, i da taj čvor naša generacija mora da reši. Ako deci ostavimo takvu prošlost, za naše unuke nećemo biti nikakva svetla tačka. Mir i samo mir - rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, saopštio je LDP, nije to problem vlasti, to je problem ovog društva koji ne sme biti podeljeno između opozicije i vlasti. 

- Vlast, naravno, ima najveću odgovornost, ali bi trebalo da ima i moć da se nosi sa tim pitanjima. Naša opozicija ima oko Kosova nacionalističke i, rekao bih, ''stare'' stavove. Nema novog pristupa, već se sa guslanja prešlo na muziku iz liftova - kazao je on.

Kada govorimo o pritisku Zapada, kaže on, ne smemo zaboraviti njihove interese. 


- Oni se često ne poklapaju sa našom idejom šta je taj Zapad. Ima Zapad svoje probleme i neće da ih mi kočimo na putu njihovog prosperiteta - naveo je Jovanović.

Međutim, napominje lider LDP, mi moramo da vidimo kako i o čemu ćemo razgovarati sa Albancima, a razgovor je uvek moguć. 

- Dakle, dijalog ne sme da prestane i važno je da se naša dva društva razumeju. Bez obzira na trenutne posledice. Taj pristup se dugoročno pokazao kao dobar. On je važan i za sigurnu, za mirnu i za ekonomski prosperitetnu regiju - zaključio je Jovanović, saopštio je LDP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (69)

Loading
anja

30.06.2018 20:29

Svakako se mora rešiti što pre.

Nina

30.06.2018 20:30

Ceda izgleda opet ima napade gluposti.

paramonte

30.06.2018 20:35

Cvor će biti rešen ali bez Čede.

delije1389

01.07.2018 06:34

@paramonte - Kome bi Ceda da pomogne srbima ili albancima.