MINISTARKA JOKSIMOVIĆ: Interes Srbije je da bude deo EU

Autor: b92, Republika

Vesti

30.06.2018

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da je u interesu Srbije da bude deo jake i stabilne Evropske unije (EU).

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Jadranka Joksimović

Ona je u intervjuu za sutrašnje izdanje Politike rekla da otvaranje novih poglavlja uvek pokazuje da postoji kontinuirani napredak u pregovorima o članstvu u EU.

- Imajući u vidu sveukupnu atmosferu unutra EU, koja je vrlo napeta, i u nekim segmentima polarizovana, kao i skepticizam pojedinih država članica prema proširenju, za nas je otvaranje poglavlja pozitivna poruka - navela je ministarka. 


Ona je ocenila da uvek može više i brže u procesu evropskih integracija, ali brojne okolnosti koje ne zavise od država kandidata utiču na dinamiku procesa proširenja. 

- Verujem da je realna mogućnost da tokom austrijskog predsedavanja (u drugoj polovini godine) otvorimo ostala poglavlja za koja smo tehnički spremni: 9 - finansijske usluge, 17 - ekonomska i monetarna unija, i 18 - statistika, a intenzivno radimo na pripremi novih pregovaračkih pozicija - dodala je Joksimovićeva. 

Ona je još rekla da Srbija pomaže svima u nevolji, ali da neće biti sabirni centar za migrante. Prema njenim rečima, Srbija će proporcionalno svojim mogućnostima pomoći sprovođenje zajedničkog evropskog rešenja o migrantima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading