PRIJEM U AMERIČKOJ AMBASADI, PRISUSTVOVAO I VUČIĆ

Autor: Republika

Vesti

03.07.2018

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ambasada u Beogradu organizovala je prijem povodom Dana nezavisnosti (4. jul) kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i ministru u vladi Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Srdačno porazgovarali: Kajl Skot i Aleksandar Vučić

Kako javlja reporterka portala Republika.rs, među prisutnima bila je i premijerka Ana Brnabić koja je u ambasadu došla u pratnji svoje partnerke Milice.

U obraćanju zvanicama, američki ambasador Kajl Skot ocenio je da se ovog 4. jula slavi 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i SAD. 

- Trudimo se da predvodimo a ne samo slepo da sledimo i da stvaramo bolju budućnost za ovaj region. Ove godine proslavljamo 100 godina od kada Vudro Vilson okačio srpski zastavu na Beloj kući. Srećan vam 4. jul - rekao je ambasador SAD Kajl Skot.

Govoreći o obeležavanju 242.godišnjice nezavisnosti SAD, Skat je kazao da su vođe revolucije bili vizionari, idealisti, hrabri ljudi sa ubeđenjima koji su preduzeli odvažne korake da ucrtaju novi smer za budućnost američkog naroda.

- Nisu se svi slagali sa njima. Mnogi su se plašili posledica kidanja lanaca istorije. Ali gledajući prema budućnosti, oni su stvorili novu naciju i usmerili SAD na put koji je transformisao našu istoriju - istakao je Skat na prijemu.

Naveo je da se 4. jul i sada proslavlja onako kako to Amerikanci rade decenijama, sa porodicom, prijateljima i komšijama.


- Mi se veselimo sa vama, našim srpskim komšijama. Ali takođe, prizivamo inspiraciju naših osnivača - trudimo se da dosegnemo što veće visine, da predvodimo, a ne samo slepo sledimo, da stvaramo bolju budućnosti za našu zemlju, i za naše komšije - istakao je Skat.

Inače, tokom trajanja ceremonije intonirana je i hima Srbije Bože pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
luidji

04.07.2018 08:23

Dobra stvar za Srbiju.

Pijacar

04.07.2018 08:40

Ameri su mnogo jaki pa moramo da ih postujemo iako nisu zasluzili. Vucic mudro vuce poteze sa njima.

Ela

04.07.2018 11:58

Sto bolja i jaca saradnja.

Napredni decak

04.07.2018 15:11

Saradnja s Amerikom na svim nivoima je od izuzetnog znacaja za Srbiju i sve njene gradjane!