VUČIĆ: Zadovoljan sam radom Vlade, rekonstrukcija nije tema sad!

Autor: Tanjug

Vesti

05.07.2018

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan radom Vlade Srbije, ističući da su svi pokazatelji na strani Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić u Smederevu

- Smatram da je vlada radila vrlo dobro i zadovoljan sam. Nas su kritikovali samo za stopu rasta, iako sam govorio da to nije najvažnije - rekao je Vučić i ukazao da je stopa nezaposlenosti u Srbiji 12 odsto, što je najniži procenat u regionu. 

- Imamo najviši rast u prvom kvartalu, imamos suficit, znači da smo uspeli da ostvarimo rezultate reformama i velikim promenama - rekao je Vučić i dodao da Srbija zahvaljući kineskim investirorima sada ne mora da izdvaja 12 miliona evra za Železaru kao ranije. 

Povećanje penzija

Vučić je najavio da će povećanje plata i penzija biti od novembra. 

Kada je reč o rekonstrukciji Vlade Srbije, Vučić je naveo da je uveren da će mu premijerka Ana Brnabić kao predsedniku najveće stranke reći za one za koje misli da se nisu dovoljno trudili, ako ima potrebe, ali da rekonstrukcija svakako nije tema dok ne učinimo sve što se može na rešavanju pitanja koje nas je decenijama opterećivalo, pitanje Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Susret sa Sijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obelodanio je danas u Smederevu da će se krajem leta ili početkom jeseni u Kini sastati sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom. 


- Već mi je obezbeđen susret sa predsednikom Šijem krajem leta ili početkom jeseni u Narodnoj Republici Kini. Ja ću ga opet nešto moliti za našu zemlju, a predsednik Si je uvek bio veliki prijatelj naše zemlje i do sada kad god smo ga molili nešto za Srbiju on je to učinio - rekao je Vučić novinarima u Smederevu. 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading