HARADINAJ PRETI TAČIJU!

Autor: Tanjug

Vesti

06.07.2018

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je danas da Priština ima "crvene linije" koje se, kaže, nalaze u kosovskom Ustavu i da će svako ko ih pređe biti smenjen, kao što se to, kaže, dogodilo u prošlosti, sa dva prethodna kosovska predsednika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Dijalog na političkom nivou u ime Prištine vodi Hašim Tači.

- Znate da su predsednici promenjeni jer su prekršili Ustav. Imamo crvene linije, imamo u Ustavu zemlje - rekao je on na konferenciji za novinare posle sednice vlade, na kojoj je usvojen izveštaj o "dostignućima i izazovima" u ostvarivanju sporazuma postignutih u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Beogradom. 

- Ono što smo dali u ovom izveštaju je pravo stanje dostignuća, stepen implementacije (sporazuma), ali i izazovi. Mislim da je on (izveštaj) dobar odraz onoga što se dogodilo - rekao je Haradinaj i najavio da će izveštaj biti predstavljen i kosovskoj skupštini, navodi Zeri.

Haradinaj je rekao i da je Kosovo odredilo svoje principe u dijalogu sa Beogradom tako da neće biti podele teritorije Kosova, niti razmene teritorija ili menjanje granica sa Srbijom, preneo je RTK na srpskom jeziku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Kako navodi RTK, Haradinaj je rekao da se postignuti sporazumi sprovode delimično, ali da je Priština jako zainteresovana za njihovo puno sprovođenje, jer je to u interesu Kosova.

- Hitno treba da se reši i pitanje električne energije, jer su stavovi Kosova i Srbije po tom pitanju poznati - rekao je Haradinaj.

Takođe je ponovio stav i da konačna faza dijaloga treba da se okonča međusobnim priznanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Emilija

06.07.2018 11:45

Haradinaj najavljuje a je on sledeci kosovski predsednik, i da ce smeniti Tacija. Ocigledno je sasvim damu je to vec neka tiha zelja.

ddd

06.07.2018 11:49

Poceli su medjusobno da se prepucavaju.Uzas.

albert kami

06.07.2018 11:53

Na kraju ce zlocinci jedan drugom doci glave.

amajlija1307

06.07.2018 11:54

Počelo je i tamo huškanje! Šta bi bilo da su sami svoje gazde!? Ovako su još malo pod kontrolom!