VULIN ODBRUSIO CRNOGORSKOM KOLEGI: Kosovo nije država!

Autor: Tanjug

Vesti

07.07.2018

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kosovo nije država već teritorija pod privremenom upravom UN u skladu sa Rezolucijom 1244", poručio je danas srpski ministar odbrane Aleksandar Vullin svom crnogorskom kolegi Predragu Boškoviću, nakon što je Crna Gora poslala svoje oficire u Misiju Kfor na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: Tanjug/ G. STANKOVIĆ
Aleksandar Vulin

- Kada već Crna Gora šalje oficire u misiju na teritoriji Srbije osnovni red je da i nas pita - naveo je ministar Vulin reagujući na izjavu Boškovića da slanjem crnogorskih oficira u misiju Kfor Crna Gora, kako je rekao, nije izdala Srbiju jer je Kosovo samostalna država i da je odluka doneta u cilju doprinosa regionalnoj bezbednosti. 

- Gospodinu Boškoviću u dnevnoj zapovesti izgleda nije navedeno da je Kfor po definiciji statusno neutralan pa zato ministar odbrane Crne Gore glasnije od Albanije zastupa nezavisnost Kosova. Više bismo poštovali slanje crnogorskih vojnika u Kfor da su poslali bar jednog vojnika u jedinice za održavanje reda ili čuvanje manastira umesto dva oficira u štabu kao podršku nezavisnosti Kosova bez bilo kakvog uticaja na bezbednost Srba - poručio je ministar Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Bix

07.07.2018 19:44

Tako je. Kosovo je deo Srbije...

Tina

07.07.2018 19:45

Vulin je u za pravu sve što je rekao.

Viola Afri

07.07.2018 19:48

Ima trenutaka , kada nas Crnogorci malo razočaravaju.

gaga

07.07.2018 19:52

Ministre Vulinu svaka rec vam je na mestu Crna Gora je na strani Siptara vise im odgovara da truju sa Siptarima jrer Vlada Crne Gore je stvorila kriminal koji im cveta cak se obracunavaju I po Beogradu .Ko bi reko za sramne Crnogorce da ce biti takvi.