POPOVIĆ ODGOVORIO OPOZICIJI: Za Ruse je Kosovo neodvojivi deo Srbije

Autor: Tanjug

Vesti

09.07.2018

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovarajući na tvrdnje opozicije da će Vlada okrenuti leđa Rusiji i optužbe da će predati Kosovo, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović rekao je danas u Guči da to nije tačno i da Srbija ima izvanredne odnose sa Ruskom Federacijom, kao što ima odlične odnose i sa EU, SAD i Kinom.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nenad Popović

- To je naša politika. Jedina smo zemlja koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji niti će ikada to uraditi, a od Rusije imamo podršku po pitanju statusa Kosova i Metohije. U mojoj nedavnoj poseti kolegama na fakultetu Tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici i Univerzitetu u Prištini, u razgovoru sa gradonačelnikom Prištine preneo sam poruke iz Rusije - rekao je Popović.

On je na konferenciji za štampu, gde će biti domaćin predstojećeg 58. Sabora trubača avgustaPopović je naveo da se poslednjih nedelja susretao sa članovima ruske Vlade i predstavnicima partije Jedinstvena Rusija koji su bezrezevno podržali Srbiju i rekli da su uvek uz Srbe koji treba da ostanu na Kosovu. 

- Podržaće svaki kompromis koji Republika Srbija napravi po pitanju Kosova, naravno baziran na Rezoluciji Saveta bezbednosti 1244, koju Rusija potpuno podržava i Ustava RS, jer je Kosovo za Rusiju neodvojivi deo Srbije - rekao je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading