MALI: Stanje u budžetu stabilno

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.07.2018

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji, projektima iz evropskih fondova i novom predlogu budžeta EU.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Siniša Mali, ministar finansija

Kako je saopšteno, Mali je obavestio Etingera da je stanje u budžetu Srbije potpuno stabilno, da je zabeležen suficit u prvih šest meseci ove godine od 30,9 milijardi dinara, kao i da je bord izvršnih direktora MMF na jučerašnjoj sednici u Vašingtonu potvrdio novi savetodavni aranžman, koji će trajati do januara 2021. godine.

Ministar je rakao da je važno da se nastavi rast i restrukturiranje srpske privrede, kako bi Srbija bila spremna za ulazak u EU i dodao da je značajno da se radi zajedno sa EU, kao i da je Srbija potpuno posvećena tom procesu.

Edinger je pohvalio postignute finansijske rezultate i istakao da su evropski projekti važni za Srbiju, te da je EU bitan partner za budućnost zemlje.

Mali i Edinger su zaključili da je važno što novi predlog evropskog budžeta podrazumeva više sredstava za predpristupnu pomoć kandidatima i potencijalnim kandidatima, te da bi trebalo iskoristiti opredeljena sredstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
ivan

19.07.2018 15:02

Odličnim reformama u javnom servisu,budzet je danas u suficititu.

Nikola

19.07.2018 15:05

Najvažnije je da je stanje finansija stabilno i Srbija će moći da planira nova ulaganja. Ovo je dokaz da je Srbije stabilna država.

paramonte

19.07.2018 15:07

Finansije Srbije su u sigurnim rukama.

kaktus037

19.07.2018 15:15

Sa ovakvom politikom nije nista iznenadjujuce,sasvim ocekivano.