Brnabićeva u poseti SAD od 23. do 26. jula

Autor: Tanjug

Vesti

20.07.2018

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica vlade Ana Brnabić boraviće u poseti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) od 23. do 26. jula, što će biti njena prva poseta toj zemlji u svojstvu predsednice vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Premijerka Brnabić će u Vašingtonu biti domaćin svečanosti u Kongresu SAD, koja će biti održana povodom obeležavanja jubileja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima. 

Zajedno sa premijerkom, svečanosti će prisustvovati i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljih poslova Ivica Dačić.

Taj jubilej biće obeležen nizom manifestacija, koje će u glavnom gradu SAD biti održani od 25. do 28. jula.

Brnabić će u Njujorku i Vašingtonu imati više susreta sa američkim zvaničnicima, kao i sa predstavnicima međunarodnih institucija i kompanija koje imaju sedište u toj zemlji. Razgovaraće i sa predstavnicima naučne i poslovne zajednice.

Tokom posete SAD, predsednica vlade sastaće se sa ministrom finansija SAD Stivenom Mjučinom i sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom.

Tokom boravka u Vašingtonu, Brnabić će se sastati sa kongresmenima Tedom Poeom i Emanuelom Kliverom, kopredsedavajućima srpskog Kokusa. 

Predsednica vlade razgovaraće i sa senatorom Džejmsom Rišom, kao i sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Potkomiteta za Evropu u američkom Senatu i senatorom Tomom Kotonom, članom Vojnog komiteta Senata.

Premijerka Brnabić će u Vašingtonu imati izlaganje u Međunarodnom republikanskom institutu, dok će se u Njujorku sresti sa članovima Ist-Vest Instituta.


Ona će u Njujorku posetiti Tesla naučni centar, neprofitnu nevladinu organizaciju koja je nedavno uključena u registar istorijskih mesta države Njujork. 

Ova organizacija promoviše obrazovanje i nauku i formirana je sa ciljem razvoja regionalnog naučno-tehnološkog centra na Long Ajlendu. Ovaj centar otkupio je imanje na kome se nalazi Teslina laboratorija.

Premijerka Brnabić sastaće se u Njujorku i sa predstavnicima Udruženja srpskih preduzetnika, koje su osnovali preduzetnici srpskog porekla 2016. godine u Kaliforniji, kako bi podržali srpske startap kompanije širom sveta. 

Ovo udruženje trenutno ima pet ogranaka - u San Francisku, Njujorku, Los Anđelesu, Beogradu i Novom Sadu, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading