ŠEŠELJ POSLE OPERACIJE IZ BOLNICE PORUČUJE: Nadživeću sve svoje dušmane!

Autor: M. R. I.

Vesti

21.07.2018

04:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samouveren i nasmejan posle operacije patoloških promena na žlezdama vrata, lider radikala Vojislav Šešelj za Srpski telegraf poručuje: "Nadživeću sve svoje neprijatelje!"

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vojislav Šešelj

Samouveren i nasmejan posle operacije patoloških promena na žlezdama vrata, lider radikala Vojislav Šešelj za Srpski telegraf poručuje: "Nadživeću sve svoje neprijatelje!"

- Svi dušmani koji su se ponadali da se neću izvući, prevarili su se. Nadživeću ih sve! - kaže Šešelj.

Iako je hirurški zahvat bio na osetljivom delu tela, Šešelj je samo nekoliko sati nakon buđenja iz anestezije raportirao o svom zdravstvenom stanju, a dobre vesti objavila je i njegova stranka.

Uzorci su predati na patološko-histološku analizu. Onkološko-hirurški konzilijum koji prati zdravstveno stanje Vojislava Šešelja po dobijenim analizama razmotriće dalji tok lečenja sa stanovišta da li su promene na žlezdama vrata u sklopu osnovne bolesti ili su poseban patološki proces.

Inače, predsednik SRS operisan je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju Stomatološkog fakulteta u Beogradu, a na čelu ekipe koja je izvela taj zahvat bio je lekar Milan Romić.

Bojić: Poslednjih meseci uvećanje žlezda je postalo rapidno. Zato je bilo neophodno da se izvrši zahvat

Poslednje tri, četiri godine Šešelj je primao hemioterapiju, a onda se lečio i raznoraznim alternativnim procesima o kojima nikome ne govori. Našem listu je to detaljno objasnio dr Milovan Bojić, njegov prijatelj i lični lekar.

- Stanje je bilo prilično stabilno, dve metastaze na jetri su stagnirale i proces se nije širio. Istovremeno, žlezde na vratu su mu imale blago uvećanje, međutim, poslednjih meseci njihovo uvećanje je postalo rapidno. Zato je onkološko-hirurški konzilijum koji prati njegovo zdravstveno stanje smatrao neophodnim da se izvrši zahvat i da se to pošalje na analizu. Nakon analize onkološko-hirurški konzilijum će razmotriti dalju mogućnost lečenja sa stanovišta da li je komplikacija osnovne bolesti, odnosno metastaza ili patološki proces koji je izolovan, što je drugi tumor žlezda ili pak, daj bože, benigni proces na žlezdama - objasnio je Bojić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading