AKO STE SE NEKAD PITALI: Evo koliko vredi Narodna Skupština

Autor: Republika

Vesti

21.07.2018

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zgrada Skupštine Srbije je jedna od lepših građevina u Beogradu, a osim njene izuzetne institucionalne vrednosti i njena materijalna vrednost je velika.

RepublikaFoto: instagram.com/the_ivxn
Narodna Skupština

Zdanje Skupštine Srbije na Trgu Nikole Pašića, kao i zgrada parlamenta u Ulici kralja Milana, ukupno vrede 1.278.377.125,66 dinara.

U tekstu se navodi da je ova procena urađena kako bi zakonodavni dom u narednim danima osigurao imovinu od požara ili poplava, rizika od loma stakla i drugih opasnost, ali i zaposlene prilikom eventualnih povreda na radu.

Navodi se da je velelepna zgrada, ispred koje su "Konji vrani" i gde se održavaju sednice parlamenta, procenjena na 978.150.688,68 dinara. Druga zgrada, gde je smešten deo stručnih službi, ali i nekoliko kancelarija poslanika, vredi 300.226.436 dinara.

Navodi se da se ovi iznosi odnose samo na građevinske objekte.

Skupština Srbije osiguraće od povreda na radu 700 zaposlenih, među kojima su poslanici, članovi stručnih službi...

Takođe, navodi se da, osim materijalnih vrednosti, Skupština Srbije poseduje riznicu umetničkoh dela, slika skulptura, vrednih komada nameštaja, retkih knjiga...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading