(FOTO) SRPSKI VAZDUHOPLOVCI PRVACI EVROPE: Uspeh modelara u Mađarskoj

Autor: Republika

Vesti

26.07.2018

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu u sastavu Radoje Blagojević i Svetozar i Bojan Gostojić postala je sinoć evropski šampion ekipno na Evropskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj od 23. do 30. jula.

RepublikaFoto: Promo foto

Njih trojica, nakon što su prošle godine osvojili svetski tron, pokazali su da su neprikosnoveni u kategoriji slobodno letećih modela F1B (modeli na pogon gumom) i sada izvojevali pobedu među ukupno 26 evropskih reprezentacija.

Takođe, u pojedinačnom plasmanu izuzetan uspeh je i vdrugo mesto Svetozara Gostojića od ukupno 75 takmičara, nakon sedam regularnih turnusa i dva dodatna.

Nepovoljne vremenske prilike i malo jači vetar nisu omeli naše takmičare da budu najbolji. Inače, jači vetar je otežavajuća okolnost jer modeli nošeni njime znaju da odu kilometrima daleko, a treba ih naći i vratiti za naredni turnus.

Foto: Promo foto

U tom slučaju od izuzetnog značaja je i podrška ekipi, a nju su juče činili reprezentativci Srbije u druge dve kategorije - Slavko Savić i Andrija Pešić koji danas zajedno sa Radojem Blagojevićem nastupaju u kategoriji F1A (jedrilice) kao i Branko Bijelić, Živa Kovački i Stevan Janović koji nastupaju sutra u kategoriji F1C (penjači).

Reprezentativci Srbije su iza sebe ostavili na drugoj poziciji Letoniju i na trećoj poziciji Poljsku, dok je pojedinačno najbolji bio Albert Bulatov iz Rusije ispred Svetozara Gostojića na drugom mestu i Pavela Lomova na trećem mestu, takođe iz Rusije.

Foto: Promo foto

Pojedinačno, Radoje Blagojević je osvojio visoku 12. poziciju i bio u grupi od 20 takmičara koji su ušli u flaj of (dodatne letove nakon sedam regularnih sa maksimalnim rezultatima), a Bojan Gostojić je pojedinačno osvojio 21. mesto iako je u sedam turnusa imao samo jedan rezultat za sedam sekundi manji od maksimalnog.

Ekipno su pokazali da su tim koji se ne vraća ni sa svetskog ni sa evropskog prvenstva bez zlata.

RepublikaFoto: Promo foto

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading