Opljačkana crkva u Babinom Mostu, SRBI UZNEMIRENI!

Autor: Tanjug

Vesti

28.07.2018

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crkva Pokrov presvete Bogorodice i parohijski dom opljačkani su u selu Babin Most u opštini Obilić, prenosi TV Most.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Televizija iz Zvečana navodi da se pljačka desila u noći između petka i subote i da su meštani sela tokom današnjeg dana primetili da je ova pravoslavna svetinja opljačkana i odmah slučaj prijavili policiji.

Prema rečima žitelja ovog sela u centralnom delu Kosmeta, pričinjena je velika materijalna šteta koja se još utvrđuje.

Obijena su crkvena vrata, ukraden je novac iz crkvene kase , polmljeno staklo na parohijskom domu a prava šteta učinjena ovoj pravoslavnoj svetinji biće utvrđena po povratku sa odsustva paroha Aleksandra Našpalića.

- Kada sam došao crkva je bila obijena, zvao sam predsednika opštine i policajce da obave uviđaj - rekao je predsednik crkvenog Odbora Babin Most Jovica Nikolić.

Prema njegovim rećima meštani su uznemireni, brine ih neizvesnost i on dodaje da ne znaju čemu da se nadaju.

TV Most navodi da je u Babinom Mostu je za poslednje četiri godine ovo 15. put da skranavi crkva Pokrova presvete Bogorodice, a počinioci nikada nisu pronađeni.

Navodi se da predsednik privremenog organa opštine Obilić Nenad Denić kaže da je ovaj vandalski čin uneo nemir među Srbima, koji su zabrinuti za bezbednost.

- Ovakvi incidenti ne doprinose opstanku Srba na Kosovu i Metohiji - rekao je Denić i zatražio da se počinioci ovog vandalskog čina hitno pronađu.

Navodi se da je u multietničkom selu Babin Most pre ratnih dešavanja 1999. godine živelo oko 1.100 Srba, a sada je na vekovnim ognjištima ostalo 750 njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading