SRAMOTA: TAJKUNSKA KOALICIJA SAD GLUMI BOGOLJUPCE!

Autor: Republika

Vesti

01.08.2018

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko od njih se ne zalaže da Kosovo bude deo Srbije, tvrdi predsednik Aleksandar Vučić o svojim političkim protivnicima i ističe da kod njih nema nacionalnih interesa, već da je sva njihova politika sračunata samo na to da dođu do vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Vučić

- Pogledajte odnos prema crkvi: isti taj Janković, kao i svi iz tajkunske koalicije, bili su na strani stanara Stepe Stepanović u apelu da se ne izgradi crkva na njenom zemljištu. A do tada je bilo - kad će ta crkva da plaća porez, ta grozna crkva... - rekao je Vučić.

- Ali, kako je Crkva krenula oštro protiv bilo kakvog rešenja za Kosovo i Metohiju, oni koji su mrzeli crkvu danas postaju tobož najveći bogoljupci, iz različitih pobuda, neki iz srpstva, neki da bi se očuvala kosovska državnost, jer u tome vide šansu za politički uspeh - kaže Vučić. 

On je to rekao za TV Pink komenatrišući tvit Save Janjića u kojem on kaže da je čuo opasne informacije o dogovorenom incidentu na Kosovu koji bi bio okidač za reakciju sa obe strane i uvod u podelu na terenu, kao i odgovor Saše Jankovića u prilog onome što tvrdi Sava Janjić. 

- Doveli ste me u situaciju da odgovaram na nepristojne i neuljudne tračeve, na šuplje priče. Ovde nema informacije. Te šuplje priče izmišljaju naši politički protivnici iz Saveza za slobodnu Srbiju. Ako bog da, nikada se neće tako nešto dogoditi. Zato i vodimo politku mira i stabilnosti - istakao je on.
 

Foto: Tanjug/AP
Saša Janković, Vuk Jeremić i Dragan Đilas - tajkunska koalicija

Vučić ističe da neće da strada nijadan čovek ni na severu ni na jugu.


- Sve svoje vreme i svu svoju energiju sam posvetio tome - ističe on.

Predsednik Srbije kaže da ne prihvata da bahati tajkuni drže pridike narodu. Unutrašnji dijalog, kaže, treba da dovede do rešenja, a znao je da će on dovesti do nervoze kod zapadnih faktora i svih onih koji ne žele rešenje. 

On je rekao da naše službe znaju ko se sve sastaje na severu Kosova, da se aktiviraju oni koje smo i zaboravili, političari od pre 20 godina i sarađuju sa stranim službama. Žele da se ne dođe do rešenja Kosova, kaže Vučić. 

Kaže da neće prihvatiti ono što je bilo u Makedoniji i da će narodu biti predstavljen plan za Kosovo onakav kakav jeste i da će narod dati svoj odgovor. 

Predsednik kaže da neki mnogo više vole prisustvo NATO-a nego srpske vojske. 

- Srbiju da povlače za uši neće ni SAD ni EU, niti bilo ko ko spada u njihov interes - kaže Vučić.

Kaže da je Srbija pokazala da je dovoljno mudra da izbegne sukobe koji su lako mogli da eskaliraju u prethodnim događajima. Ističe da je čitav pritisak stranih službi i svih u domaćoj javnosti postojao sve vreme, a sada je došlo do eksplozije. 


Takođe komentarisao je i napade opozicije na njega u vezi sa referendumom o Kosovu da će trajati dva dana. 

- Nema s kojom pokvaraneom idejom nisu krenuli jer polaze od sebe. Oni su dva dana držali referendum, ja neću nikad, trajaće od 7 do 20 sati, neću nikoga da molim za budućnost Srbije - kaže on.

- Ako ima šanse za neki dogovor, a u to sumnjam, reći ću narodu - kaže Vučić, ističući da neće izaći sa refrendumskim pitanjem na način kako je to učinjeno u Makedoniji.

- Ja neću da radim protiv svog naroda. Reći ćemo - ovo je plan za Kosvo a vi, narode, vidite možemo li više i bolje ili nećemo dobiti ništa - zaključio je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
jaca

01.08.2018 09:20

Opozicija spala na niske grane.

Stefana

01.08.2018 09:27

savez za Srbiju je samo novi vid opozicije sa zeljom da dodju do vlasti, kase i fotelja kako bi napunili svoje dzepove. Njih briga za narod i Srbiju.

Mašnica

01.08.2018 09:31

Opozicija je dotakla samo dno.

Mašnica

01.08.2018 09:32

Šta briga opoziciju za građane? Oni samo brinu o sebi. To su do sada i dokazali.