ŽUTA KOALICIJA VIŠE VOLI NATO, NEGO SRPSKU VOJSKU!

Autor: Republika

Vesti

01.08.2018

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Neki koji me kritikuju više vole NATO, nego srpsku vojsku", kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodaje da srpska vojska ne može da bude prisutna sa KiM upravo zbog prisustva NATO, jer bismo time doveli Srbiju u sukob sa vojnom alijansom.

Foto: Tanjug/AP
Saša Janković, Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Vučić je tim rečima prokomentarisao izjavu komandanta Komande združenih snaga NATO u Napulju admirala Džejmsa Fogoa, tokom njegovog boravka na severu Kosova, da je "NATO veoma, veoma snažan i unutar i izvan Kosova" i da KFOR ima "apsolutno" dovoljno vojnika u slučaju nemira u kontekstu pitanja podele Kosova.

- Neki koji me kritikuju više vole NATO, nego što vole srpsku vojsku. Jeste li primetili da mnogo više volimo NATO nego srpsku vojsku i draze nam je prisustvo NATO nego srpske vojske. A, ne može na KiM da bude prisustna srpska vojska upravo zbog prisustva NATO, zato što bismo doveli Srbiju u sukob sa NATO-om - rekao je Vučić.


Predsednik Vučić je rekao i da su napadi na Srbe na Kosovu i Metohiji stalni, ali i da ih je manje nego u periodu od 2001. do 2008. godine. 
RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Srbija je svojom politikom uspela da "ne dozvoli" da se na Kosovu i Metohiji ponovi martovski pogrom nad Srbima iz 2004. godine. 


- Uspeli smo da zaštitimo svetinje, od Dečana do Banjske i Sokolice na severu Kosova - kazao je predsednik Srbije. 

Komentarišući navode koje je iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio na Fejsbuku o broju Srba i svetinja SPC južno od Ibra, povodom priča o podeli Kosova, Vučić je kazao da tu nema ničega: 

- Doveli ste me u situaciju da odgovaram na tračeve - kazao je Vučić. 

Komentarišući poruku igumana Save Janjića da se nada da će međunarodna zajednica, a posebno SAD sprečiti neodgovorne pojedince i grupe obe strane, Vučić je rekao da je demantovao sve tračeve koji su izmišljeni. 

- Da će nas SAD i EU da povuku za uši zbog tračeva koji su oni izmislili? Mene neće da povlače za uši ni SAD, ni EU, niti bilo ko drugi ko spada u njihove štićenike - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Drasko

01.08.2018 10:18

Dolaskom Borisa Tadica na celo ministarstva odbrane pocelo je narusavanje Vojske kako u materijalnim resursima tako i u moralnom pogledu. To narusavanje trajalo sve dok na celo ministrstva nije dosao Aleksandar Vucic 2012. god.

sasa

01.08.2018 10:26

Opozicija samo zna ka kritikuje.

Mila

01.08.2018 10:31

Ne vole oni ni sebe ,a kamoli druge. Ljudi ne mogu da se dogovore oko niceg, samo neka nas Bog sacuva da ovakvi ne dodju na vlast.

Dijana990

01.08.2018 10:35

Oni podržavaju sve što je protiv Vučića, to je njihova politika.. Bez cilja i ideje su!