TAČI PROVOCIRA: Ako postignemo dogovor, Preševska dolina biće deo Kosova!

Autor: Agencije

Vesti

02.08.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da su predstavnici Albanaca u Preševu i Bujanovcu izrazili spremnost da se Preševska dolina priključi Kosovu, napominjući da će "korekcija granica biti, ali ne i podele Kosova", prenosi RTK.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Ako bude postignut obostrani sporazum, niko ne može da ga spreči – čak ni EU, ni NATO ni SAD, rekao je Tači.

On je naveo da ne zna kada će biti sledeći sastanak delegacije Beograda i Prištine u Briselu, navodeći da je moguće da to bude krajem avgusta i početkom septembra.

- Imamo oko 400 kilometara granice sa Srbijom, a bez demarkacije sa Srbijom ne možemo zaključiti proces formiranja države i konsolidaciju - objasnio je Tači.

- Zato će se razgovarati o demarkaciji, o korekciji granice, ali ponavljam ni u kakvim okolnostima, ni po koju cenu i ni od koga, ne može biti nametnuta realizacija srpskih aspiracija o podeli Kosova. Dok je u okviru korekcije, verujem jako izvodljiv i prihvatljiv sa naše strane, institucionalizovani zahtev lidera Preševske doline za pripajanje Kosovu ukoliko bude sporazuma - poručio je on.

Tači je posetio Privrednu komoru Kosova, gde se sastao sa novoizabranim predsednikom Beratom Rukićijem i grupom biznismena sa Kosova.

Tači je podsetio da je potpisan sporazum između Privrednih komora Srbije i Kosova, koji može doprineti i postizanju istorijskog sporazuma između Kosova i Srbije, koji će značiti međusobno priznanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Anja

02.08.2018 15:17

Taci bas ima bujnu mastu ,njegove zelje su jedno dok je stvarnost skroz drugacija.

Kolja

02.08.2018 15:18

Mnogo se Taci osilio, mogo bi mnogo da se razocara.

Ceca

02.08.2018 15:20

Taci misli da ima veliku moc, ovakav predlog nije moguce ni razmatrati.

sasa

02.08.2018 15:26

Strasno kakav provokator...Ta zelja mu nece biti ispunjena