ĐURIĆ: Srbi na KiM neće preduzimati nikakve akcije!

Autor: rts.rs

Vesti

03.08.2018

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Niko od Srba na Kosovu i Metohiji neće preduzeti ništa što bi pružilo izgovor Albancima ili delu međunarodne zajednice da protiv Srba preduzmu neke akcije", kaže direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

Đurić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da su građani na KiM sa olakšanjem primili poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je pozvao Srbe da ne nasedaju na provokacije Albanaca.

- Niko od Srba na KiM neće preduzeti bilo šta, ni vezano za ZSO niti za nešto drugo što bi pružilo izgovor Albancima i delu međunarodne zajednice da protiv njih preduzmu neke akcije. Reagovaće ozbiljno i smireno - istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Ukazao je da u kampanji dezinformacija o Kosovu učestvuju i pojedini manjinski predstavnici Srba na KiM i to, kako je rekao, direktno za račun Prištine.

- Prema našim saznanjima, ima i onih koji rade i za strane države, govore o tobožnjim scenarijima dogovorenih sukoba. Te priče treba da stvore alibi Albancima - napomenuo je Đurić.

Dodao je da ima mnogo onih koji šire glasine o različitim akcijama te poručio da građani nemaju razloga da brinu.

- Oni koji šire dezinformacije ne rade u interesu naše zemlje, već u interesu Prištine - ponovio je direktor kancelarije za KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
OD KFOR-a se očekuje neutralno ponašanje

Kada je reč kretanju vozila Kfora ka severu Kosova i Metohije, Đurić je naveo da Kfor ima svoju jasno definisano ulogu i misiju.

- Kfor ima svoje obaveze koje očekujemo da ispuni, on je prisutan na celoj teritoriji KiM i očekujemo da se ponaša neutralno. Naša vojska je u kontaktu sa njima - naglasio je Đurić.

Govoreći o sudbini dijaloga Beograda i Prištine s obzirom na to da sutra ističe rok za izradu statuta ZSO, direktor Kancelarije za KiM kaže da Priština nije uradila svoj posao.

- Da je Priština uradila svoj posao, niko ne bi mogao da manipulište. Ovo je loše urađen domaći zadatak - zaključio je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Vlada

03.08.2018 18:39

Pa naravno da Srbi ne planiraju nikakve akcije i incidente, za tako nešto su Albanci uvek prvi. Njima treba povod kako bi okrivili Srbe, ne smemo i nećemo nasesti na ove niske provokacije.

rada

03.08.2018 18:40

Albanci samo izazivaju ne bi li Srbi reagovali, neće im uspeti.

Nina

03.08.2018 18:44

Ne treba nasedati na provokacije Albanaca, jer samo cekaju bilo kakav povod za nerede i nasilje.

paramonte

03.08.2018 19:12

Moraju izdrzati sve provokacije ,jos jednom.