MARKO ĐURIĆ UVERAVA: Zaštitićemo "Trepču", "Gazivode" i "Valač"

Autor: Tanjug

Vesti

05.08.2018

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić čestitao je rudarima na KiM, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu @Trepča", kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, Dan rudara i istakao da ovogodišnje obeležavanje dolazi u trenutku kada kao država i kao narod prolazimo kroz teške i sudbonosne dane.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Marko Đurić

- Svedoci smo konstantnih izazova i pretnji koji se, između ostalog, odnose i na energetski sistem na Kosovu i Metohiji. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je nekoliko puta naglasio da postoje jasne crvene linije kada se radi o "Trepči" i energetici na Kosovu i Metohiji. Zato želim i ovoga puta da poručim da će Republika Srbija zaštititi i "Trepču" i hidroelektranu "Gazivode" i trafostanicu "Valač", u to ne treba niko da sumnja - rekao je Đurić i pojasnio:

- Onaj ko dira u "Trepču" ruši temelje egzistencije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a to ćemo nastaviti da čuvamo - naglasio je Đurić.


On je naveo da je "Trepča" već decenijama, u raznim državnim sistemima i istorijskim previranjima, temeljni oslonac energetskog, ekonomskog i ukupnog razvoja i napretka naše južne pokrajine.

- Ona je i nezaobilazna pretpostavka u svim savremenim strateškim planovima daljeg širenja energetskog sektora i modernog razvoja Kosova i Metohije - istakao je Ðurić.


- Izražavajući duboko poštovanje i zahvalnost za težak rudarski posao, uveravam vas još jednom da smo odlučni da čuvamo i vrednujemo svoja prirodna bogatstva i da ćemo predano raditi da rudarima na KiM osiguramo bolje uslove rada, veće zarade i pristojan životni standard za njih i njihove porodice - zaključio je Ðurić uz tradicionalni rudarski pozdravom "Srećno“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Malden

05.08.2018 15:31

Srbija i predsednik rade na zaštiti interesa naših ljudi na KiM i nikada neće dozvoliti da nešto što nije albansko njima i pripadne.

milena

05.08.2018 15:34

Treba sacuvati sve sto je srpsko i sto moze pomoci boljem zivotu Srba na Kosovu i Metohiji.

paramonte

05.08.2018 15:51

To je srpska imovina koja mora da se zastiti.

Goran

05.08.2018 15:53

"Trepča" je srpska, tako će i ostati!