IZREALSKA AMBASADA: Hrvatima smo prodali F-16, prijateljstvo sa Srbijom nije ugroženo

Autor: Tanjug

Vesti

05.08.2018

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Izraela u Srbiji saopštila je da je Hrvatska kupila avione F-16 od Izraela i da njihovo učešće u vojnoj paradi povodom 23-ogodišnjice od akcije "Oluja" jedino u vezi s tim kupoprodajnim ugovorom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se dodaje, Izrael izuzetno ceni prijateljstvo sa Srbijom i nije došlo do promene izraelske politike prema Srbiji.

- Ono nema nikakve političke elemente, niti bilo kakve veze sa istorijskim odnosima između Srbije i Hrvatske. U tom smislu, čvrsto prijateljstvo koje postoji između Izraela i Srbije nikada i ni na koji način neće biti ugroženo - navodi se u saopštenju ambasade.

Ambasada je dodala da je dokaz prijateljstva i poseta predsednika Izraela Ruvena Rivlina, koji je "izrazio jasan stav kada je reč o sećanju na prošlost".

Ambasador Srbije u Izraelu Milutin Stanojević oštro je kritikovao učešće izraelske vojske u ceremoniji u Kninu povodom obeležavanja godišnjice hrvatske vojno-policijske operacije "Oluja".

Stanojević je u izjavi za list Tajms ov Izrael kazao da je Srbija "duboko razočarana" zbog učešća izraelskih aviona i pilota na vojnoj paradi kojom se proslavlja ta vojno-policijska akcija iz 1995. godine protiv samoproklamovane Republike Srpske Krajine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading