JANKOVIĆ SA TADIĆEM, DJB I PATKICOM PRAVI DRUGU OPOZICIONU KOLONU?!

Autor: Republika

Vesti

06.08.2018

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored Saveza za Srbiju, Srbija bi mogla da dobije još jednu opozicionu, ovog puta građansku kolonu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Saša Janković

Iako još niko nije jasno naznačio takvu mogućnost, znakovi pored puta govore da bi tu kolonu mogli da čine PSG Saše Jankovića, SDS Borisa Tadića, pokret Ne Davimo Beograd i delovi Dosta je bilo koji su napustili tu stranku.

Stvaranje jednog opozicionog bloka je postalo nerealno kada su u Savez za Srbiju ušle Dveri, kao jasno ekstremno desno orijentisana stranka.

Saša Janković je nedavno rekao da su za predizbornu koaliciju sa proevropskim strankama, te da sa mnogo njih već najbliže sarađuju i da se taj spisak stalno proširuje.

I Tadić je SZS-u zamerio ekstremne desničare, uz ocenu da bi opozicija imala veće šanse ukoliko bi se formirala dva bloka.

Portparol SDS Konstantin Samofalov rekao je nedavno da razgovaraju sa svim proevropskim građanskim strankama.

- I sa onima koje su van pregovora o ulasku u savez i sa onima koje su u tim pregovorima. Naš stav je i dalje da je potrebno ujediniti proevropsku građansku opoziciju i da je jedini način da pobedimo Vučića principijelnom politikom, a ne neprincipijelnim koalicijama - rekao je Samofalov.

Janković nije bio decidan o takvoj saradnji, ali izvor Blica kaže da na političkoj sceni postoje partneri koji su mu prihvatljivi.

- Dogovor o ključnom vrednosnom i političkom pravcu koji će političke organizacije građanske i evropske orijentacije ponuditi Srbiji imaće sve bitne elemente. Stvaraju ga pre svega nove političke organizacije i ljudi u politici - kaže on.

Za razliku od izbora u prestonci kada su nastupali samostalno, građanska inicijativa “Ne davimo Beograd” ne isključuje da će za eventualne parlamentarne izbore ući u predizbornu koaliciju. U izboru partnera kažu da će se rukovoditi programom saveza, ali da im je bliža ideja da sa sličnim pokretima razvijaju Građanski front.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading