OPSTANAK NA KOSOVU MOGUĆ AKO ISPUNIMO OVA 4 ZADATKA!

Autor: Tanjug

Vesti

07.08.2018

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Četiri su zadatka pred nama ako želimo da ostanemo i opstanemo i na Kosovu i Metohiji, ali i u Srbiji", rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Priština

U vanrednom, obraćanju javnosti on je rekao da nam je pre svega potreban pokusaj da dođemo do rešenja za KiM, jer smo od njega sada veoma daleko. 

- Moramo da odlučimo da li nam je potreban taj pokušaj ili je za nas bolje da nastavimo kao do sada i može li Srbija u budućnosti da dobije nesto vise nego sto imamo danas - rekao je predsednik i odmah dodao da je njegov stav poznat oduvek, da je jasan, iako je takav stav, kako je primetio, mnogo teži za njena i sve ljude s kojima radi. 

Taj je stav nepromenjen od početka njegovog stupanja na vlast, a to je:


"Da nam rešenje potrebno što pre". 
RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare
ZADACI KOJE MORAMO DA ISPUNIMO NA KOSOVU
Dugotrajan mir između Srba i Albanaca, a to znači u svim argumentima, jer to mnogio zaboravljaju, a to, dodao je, znači, resenje koje će stvoriti sigurnost za sve nase građane, o "njihovim neka brinu oni"
Treba da se posvetimo ekonomskom razvoju i da u tome nemamo otežavajuće okolnosti koje nam već čitav vek stoje na rukama, nogama, leđima, vratu
Treća je stvar u tome što bismo ako ispunimo prva dva zadatka, dramatično popravili dolazak stranih investitora a time i imidž Srbije u svetu i četvro je demografska slika nase zemlje
Ako ne rešimo "kosovski čvor" demografska slika je katva da ćemo imati za milion ljudi manje 2050. nego ako to pitanje rešimo

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Sarita

07.08.2018 10:33

Potrudićemo se da ispunimo ta 4 zadatka.

Nesa

07.08.2018 10:34

Problem oko KiM se mora resiti sto pre.

Milan

07.08.2018 11:23

Rešenje je potrebno u što kraćem roku ali ne po svaku cenu.

paramonte

07.08.2018 11:27

Moramo se potruditi,jer je opstanak na KiM jako vazan.