ŠTA KAŽE EVROPSKA KOMISIJA O RAZGRANIČENJU NA KOSOVU?!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

10.08.2018

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trajno rešenje za Kosovo znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu s međunarodnim pravom oko čega Priština i Beograd treba da postignu saglasnost, izjavio je danas u Briselu portaparol Evropske komisije Karlos Martin

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Na pitanje novinara da li Evropska komisija podržava stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razgraničenju kao mogućem rešenju za Kosovo, on je podsetio da su tokom dijaloga na visokom nivou 24. juna predsednici Kosova i Srbije Hašim Tači i Aleksandar Vučić imali "intenzivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma o sveobuhvatnoj normaliziji odnosa i saglasili se da intenzivraju rad u narednim sedmicama".

Martin je dodao i da su oni 18. jula "razmotrili ostvareni napredak i dogovorili se da se ponovo sastanu početkom septembra".

- Dijalog uz posredovanje EU ima za cilj da podstakne trajnu saradnju dve strane i da im pomogne da ostvare napredak na putu ka Evropi i unaprede živote građana. Trajno rešnje znači moguće, održivo i realistično rešenje u skladu sa međunarodnim pravom, a strane treba da definišu zajednički stav o uzajamnoj saglasnosti - rekao je predstavnik EK.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
harama

10.08.2018 12:51

Dakle,EU menja plocu...jel' to neka promena ne bolje za nas?

filistej

10.08.2018 12:53

Samo bez zvanicnog priznanja Kosova sa nase strane...i cekamo bolju politicku situaciju za nas.

Radoslav

10.08.2018 12:57

Previše se čekalo, rešenje se mora ubrzati jer Srbija mora napred, zbog mladosti, dece i njihove budućnosti.

Ika

10.08.2018 12:58

Ne pitaju se oni vec mi.