Tajna misija Pacolija u Podgorici: Razgraničenje sa Srbijom, ali i sa Crnom Gorom!

Autor: Republika

Vesti

10.08.2018

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova tzv. države Kosovo Bedžet Pacoli boravio je prije tri dana u tajnoj posjeti Podgorici. Sa njim u delegaciji je bila i bivša predsjednica tzv. države Kosovo Atifete Jahjaga, a Pacoli se, po svemu sudeći, sreo sa brojnim predstavnicima diplomatskog kora više zemalja u Crnoj Gori.

Bedžet Pacoli

Kako navodi portal "Borba", pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore, ministar spoljnih poslova tzv. Kosova je tokom svoje inkognito posete Crnoj Gori lobirao kod ambasadora više zemalja u Podgorici da pomognu u realizaciji razgraničenja Srbije i Kosova i Metohije.

Pacoli je, prema pomenutim izvorima, na odvojenim sastancima sa ambasadorima saopštio je da je njemu ideja o razgraničenju sa Srbijom prihvatljiva, ali samo pod uslovom da međunarodna zajednica u narednom periodu, po istom principu, dozvoli razgraničenje Kosova sa Crnom Gorom i Makedonijom.

Naime, s obzirom na to da je crnogorska diplomatija očigledno dobila zadatak da pomaže diplomatiji Kosova vezano za pregovore sa Srbijom, odlučeno je da Pacoli, van očiju javnosti, upravo u Podgorici obavi razgovore sa pojedinim ambasadorima, koji bi u narednom periodu trebalo da lobiraju za Kosovo u međunarodnoj zajednici.

- Pacoli predvodi racionalniju struju u kosovskim vlastima, koja se zalaže za razgraničenje sa Srbijom. On smatra da treba napraviti određene ustupke Srbiji, ali pod uslovom da se od međunarodne zajednice dobije prećutna saglasnost da će u bližoj budućnosti aminovati zahteve Kosova za razgraničenje sa Crnom Gorom i Makedonijom. Javna je tajna da Kosovo želi da u svom sastavu vidi delove Crne Gore, i računa da je sada najbolji momenat da dođe do svog cilja - kazao je neimenovani sagovornik "Borbe".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
gaga

10.08.2018 12:59

Šta je ovaj Pacoli umislio.

Boža

10.08.2018 13:04

Rešio Pacoli da zavede red, ono što on svojim kandžama zagrabi, to je, i nikako drugačije. Može se čoveku, što da ne.

Marko

10.08.2018 13:09

Poceo je da preteruje

sasa

10.08.2018 13:32

Nemoze sve da kupi ,ima mnogo toga sto nije na prodaju.