REAKCIJE NA NAJAVU VUČIĆEVOG POVLAČENJA - Stefanović: Boriću se da OSTANE! Vulin: To bi izazvalo NESTABILNOST

Autor: M. L. - M. R. I.

Vesti

10.08.2018

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon saznanja Srpskog telegrafa da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlači iz politike i iz Srpske napredne stranke, stižu i reakcije ministara, kao i njegovih bliskih saradnika.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ministri razočarani povlačenjem Aleksandra Vučića

Predsednik Srbije na ovaj korak se odlučio zbog velikog otpora unutar pojedinih krugova u Srbiji rešavanju problema Kosova, ali i stalnih opstrukcija reformi.

Kroz istoriju se pokazalo da ništa dobro ne prihvatamo, sve što je racionalno logično odbacujemo. Poraze slavimo kao pobede i želimo da budemo žrtve. Vučić je to hteo da promeni, ali očigledno uzaludno.

- Sledeći potez mu je da na desetogodišnjicu osnivanja SNS, na kongresu te stranke, najavi odlazak sa čela stranke, što bi ujedno značilo i iz politike. Tek kad on ode, na jedan ili drugi način, jer mnogo stranih i domaćih faktora želi njegovu glavu, Srbi će plakati za njim u skladu sa svojim dobrim običajem: prvo ga ubij, pa onda žali. Ovakva šansa, kakvu Srbija ima sa Vučićem, pitanje je da li će se više ikad ponoviti - najavljuje sagovornik našeg lista.

Povodom naših ekskluzivnih saznanja oglasili su se i ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, kao i predsednik IO SNS Darko Glišić.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Nebojša Stefanović: Prepreka za otimače novca

- Takav potez Vučića uzrokovao bi političku nestabilnost Srbije i svakako oslabio našu poziciju. Očigledno je da jedan deo opozicije, neke strane službe, pa i deo naše Crkve smatraju da je Vučić prepreka njihovom povratku na vlast, novom otimanju novca ili separatističkim težnjama, ali to su samo razlozi više da se baš sada pruži podrška Vučiću. Kao što sam i ranije govorio, boriću se da Vučić ostane na čelu najveće političke organizacije u državi, iskreno mislim da je to najbolje za našu zemlju. Uveren sam da to misli i apsolutno najveći broj članova SNS.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vulin

Aleksandar Vulin: Obavezujuća odluka za mene

- Njegovo povlačenje iz politike bi izazvalo političku nestabilnost u Srbiji, a samim tim i regionu. SNS treba da učini sve da do toga ne dođe. Ukoliko odluči da se povuče, onda je to odluka koju bih i ja shvatio kao obavezujuću: zajedno smo se borili, zajedno bismo i otišli.

RepublikaFoto: Tanjug
Darko Glišić

Darko Glišić: I moja karijera bi bila završena

- Sve ove godine bio sam svim srcem uz njega zato što je za Srbiju i njenu budućnost uradio više nego bilo ko u njenoj istoriji. Njegovim povlačenjem iz stranke i moja karijera u SNS je završena. Odlazim s njim.

Foto: Print

Šta o najavi Vučićevog povlačenja iz politike kažu i drugi ministri u Vladi Srbije ali i istaknuti politički analitičari i stručnjaci, kakve bi posledice takva odluka imala po politički život u Srbiji ali i regionu - čitajte u vikend izdanju Srpskog telegrafa (11. i 12. avgust), kao i na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (97)

Loading
Master

10.08.2018 20:09

Podrška Vučiću da istraje do kraja!

Odgovori 9 46
Nebojsa

11.08.2018 05:16

@Master - U cemu da ostane dosledan do kraja u podnosenhu ostavke i napustanju politike ili.. komentar je dvosmislen...

Odgovori 13 1
Nikola

10.08.2018 20:11

Vucic ne sme ni pod kojim uslovima da napusti politiku. To bi bio kraj Srbije.

Odgovori 9 53
Rale

10.08.2018 20:14

Aleksandar Vučić neće to učiniti jer bi to dovelo do nestabilnosti u Srbiji.

Odgovori 5 12