PREMIJERKA OTKRILA: Sledeće godine kreće izgradnja "Autoputa mira"

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

10.08.2018

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će iduće godine konačno krenuti izgradnja takozvanog "Autoputa mira" Niš - Priština - Tirana - Drač, a sledeće godine će se ići u prvu fazu Niš - Pločnik".

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ana Brnabić

Ona je navela da, kada se završi prva faza, biće mnogo lakše autoputem doći i do Prokuplja i Kuršumlije, a da će tada biti lakše dovoditi i investitore, kao što će biti lakše i malim i srednjim preduzećima da se šire i povezuju sa celom Srbijom i da izvoze.

Premijerka Brnabić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišli su danas fabriku "Simpo Šik" u Kuršumliji i Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Žubor" u Kuršumlijskoj banji.

Brnabićeva je dodala da je ključna stvar kod internih migracija infrastrukturno povezivanje, a da je strašno danas razmišljati koliko je daleko Kuršumlija da se stigne do nje, te da je upravo iz tog razloga toliko važan projekat "Autoputa mira".

- Neverovatno mi je da u Skupštini svaki put moram da branim taj projekat, kao da opozicija nikada nije bila u Toplici i videla koliko je taj autoput važan za Prokuplje, Kuršumliju, za celu Toplicu - kazala je Brnabić.

Napomenula je da su dva najveća zadatka Vlade Srbije u vezi sa Kuršumlijom upravo deo autoputa Niš - Pločnik i izmena zakona o javnoj svojini, kako bi se izvršila privatizacija Kuršumlijske banje.

Govoreći o fabrici "Simpo Šik", Brnabić je kazala da je to jedna od stvari koja se mora rešiti, odnosno da se mora obezbediti da ta fabrika posluje održivo, da nastave proizvodnju i da se nađe strateški partner, koji će uložiti u obnovu opreme, kako bi bili konkurentni sa svim kompanijama koje posluju u Srbiji i inostranim kompanijama.

Ona je poručila da je turizam jedan od sektora koji najbrže raste u Srbiji, posebno banjski turizam, u kojem se beleži u prvih šest meseci ove godine 253.000 poseta, a najviše je ljudi iz Srbije, mada ih je sve više iz inostranstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading