STEFANOVIĆ OSUDIO OPOZICIJU: Poziv na puč i krvoproliće je krivično delo

Autor: Republika

Vesti

13.08.2018

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ne želi da se mesa u rad tužilastva i sudova, ali da se u pozivu opozicije, predvođene Draganom Ðilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, prepoznaje krivično delo.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

- Ovde se jasno prepoznaje krivično delo i poziv na narušavanje Ustavnog poretka i zakona. Ako ovde ne prepoznaju takvu vrstu dela, ne znam gde će da je prepoznaju - rekao je Stefanović za Tv Pink.

Poziv da policija i vojska uhapse predsednika Srbije je poziv na puč i krvoproliće, kaže Stefanović i ističe da to takođe može da nanese štetu Srbiji.

On je dodao da su Ðilas, Jeremić, Obradović "hobotnica koja želi da se vrati na vlast", da ne mogu da dobiju podršku naroda na izborima, već da svoju šansu vide u nasilnom preuzimanju vlasti i da ne razmišljaju o posledicama.

- Investitori beže iz zemalja u kojima ne postoji politička, ekonomska stabilnost. Kada govorite ljudima da ćete kreirati neku vrstu haosa šta možete da očekujete da će investitori da urade, pa u najmanju ruku da će da se povuku - pojasnio je Stefanović.

Podseća da je Srbija 2012. godine bila u situaciji da skoro nisu mogle da se isplate plate i penzije, a prosečna plata bila je 380 evra i padala.

- Vučić se bori da podigne plate i penzije. Pogledajte šta o ekonomiji Srbije kaže Radovan Jelašić, a ne možemo da kažemo da je naš simpatizer - rekao je Stefanović.

On je upitao sta su Ðilas, Jeremić, Petrović radili kada je 2008. godine Kosovo proglasilo nezavisnost na nezakonit način i podsetio da su "oni" narednih godina učinili sve da se položaj Srbije dodatbno pogorša time sto su pregovore iz UN preselili u EU, zatim što su pokrenuli pitanje pred Međunarodnim sudom pravde i na kraju uspostavili granice na Jarinju i Brnjaku.

Kako kaže, predsedniku Aleksandru Vučiću bilo bi lakse da obilazi i otvara fabrike, putuje po svetu, a ne da se bavi teškim temama, da bi mu to donelo manje glavobolje, ali da Vučić želi da izvuče maksimum po pitanju Kosova.

- Ne interesuje ove (opoziciju) šta misle građani Srbije. Oni nikada nisu bili na KiM. Ako se Srbija ne bude borila za svoj narod, imaćemo situaciju da nećemo imati naroda više tamo. Mi nemamo nikakav sporazum i Vučić trpi kritike zbog nečeg što bi moglo da bude najviše što može da izvuče - zaključio je on.

Lider Dveri Boško Obradović u subotu je objavio tvit u kojem je pozvao Vojsku i policiju da uhapse Vučića zbog toga što je rekao da je za razgraničenje s Albancima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Jovan

13.08.2018 08:10

Zločin protiv mira i javnog poretka!

bojan

13.08.2018 08:12

Krivicno delo,z a koje po hitnom postupku neko mora odgovarati.To ensme da se tolerise,ugrozavnje zivota predsednika i naroda.I ugrozavanje bezbednosti drzave.

Anja

13.08.2018 08:16

Krivicno delo za koje Opozicija treba da odgovara.

mirko

13.08.2018 08:17

To je protivno interesima Srbija i njenih gradjana da opozicija zbog svojih licnih interesa poziva na prolivanje srpske krvi u Srbiji.