"JEREMIĆ UPORNO GAZI SRBIJU I PRODAJE KOSOVO"

Autor: Republika

Vesti

15.08.2018

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ocenio je danas da je Vuk Jeremić nastavio da dosledno sprovodi svoju politiku, koja ima, navodi, za cilj da "celo nezavisno Kosovo po modelu dve Nemačke postane članica UN, a da država Srbija na Kosovu nema apsolutno ništa".

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

- Tu je politiku vodio u vreme kada je, na nesreću Srbije, bio ministar inostranih poslova, kada je postavljao granicu na Jarinju i Brnjaku, postavljao pitanje Međunarodnom sudu pravde koje je za posledicu imalo mišljenje koje kaže da odvajanje Kosova i Metohije nije suprotno međunarodnom pravu, kada je uvodio Hašima Tačija na sednice Saveta bezbednosti UN da govori umesto UNMIK-a, kada je šibicario i lagao Kinu i Rusiju, izmestio pitanje KiM iz UN i prebacio ga na Evropsku uniju, kada je radio iza leđa pregovaračkom timu Srbije... - kazao je Jovanov.

Zato, dodao je, njegovo "glumatanje nekakvog patriotizma" može samo da izazove gađenje, jer se iza te loše odglumljene fasade "nalazi biće koje je nanelo nesagledivu štetu državi Srbiji i njenim interesima na Kosovu i Metohiji i koje danas čini sve što može da ta šteta bude i veća i zato je predmet obožavanja albanskih medija".


Jovanov kaže i da Jeremić i dalje nije odgovorio zašto je od ambasade arapske države Katar u Berlinu, koja je 2011. godine priznala "nezavisnost" Kosova, dobio 200.000 evra i kakve to veze ima sa politikom koju vodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
Ceca

15.08.2018 15:44

Jeremic je imao fatalnu spoljnu politiku po Srbiju.

Fedor

15.08.2018 15:48

Jeremić je radio u interesu Albanaca i svog konta na računu a ne u interesu Srbije.

Herc

15.08.2018 15:50

Dve Nemacke su nekada bile kao jedna (ovov govedo se pravi da nezna) i podela je dosle posle II sv. rata..Srbija i KIM nikada nisu imale granice pa ni nekim rtanim dejstvima ili odlukama o podeli. I sada ovaj mangu-oloskog karaktera prica pricu gde goveda rucu

Sava

15.08.2018 15:51

Nikada Jeremić nije bio patriota i nacionalista , njega je samo zanimalo da ispija šampamnjac o trošku građana Srbije.